Jaaroverzicht: Mei 2021

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

We beginnen deze terugblik op 6 mei 2021.

 Aan de Marconiweg die afgelopen nacht een zeer grote brand gewoed in het voormalige pand van de Renault garage.

De brand werd rond 03:00 ontdekt en al snel opgeschaald naar “zeer grote brand”. Onder andere een NL-Alert werd verstuurd met de oproep om ramen en deuren te sluiten en elektrische ventilatie uit te schakelen.

Omdat er al snel bleek dat er niet genoeg water voorhanden was, is door de brandweer al snel een zogeheten “WTS1000” ingezet. Hiermee heeft de brandweer de mogelijkheid om over de afstand van een kilometer veel water snel te transporteren. De Veste aan de Westwal is hiervoor als waterbron gebruikt.

Omdat er bij de brand veel rook vrijkwam zijn ook meetploegen ingezet om het eventuele gevaar voor de volksgezondheid in de gaten te houden. Volgens de veiligheidsregio zijn hierbij geen gevaarlijke stoffen gemeten.

De voormalige garageruimte is volledig verwoest door de hevige brand. Het kantoorgedeelte en de grote, voor de Marconistraat iconische, schoorsteen is behouden gebleven. Er is tijdens de brand geen gevaar geweest op overslag naar andere gebouwen.

Rond 05:00 uur waren volgens de brandweer de grootste vlammen uit en kon het pand gecontroleerd uitbranden. DNWG heeft het gas en de elektriciteit afgesloten.

Rond 05:30 uur heeft de officier van dienst het sein “brand meester” gegeven. Door de brandweer is vervolgens nog enige tijd nageblust. De omgeving van het pand is afgesloten voor onderzoek.

Bekijk hier het gehele item

Op 13 mei vond een gewapende overval plaats op klaarlichte dag in Goes.

Een man dreigde aan de kassa een medewerkster met een mes. Hierop heeft de man enig wisselgeld buit gemaakt.
Hierna is de dader gevlucht.
Voor de dader is een burgernet uitgegaan.
Volgens getuigen bedreigde de man de kassière met een scheermes.
Nadat de man was gevlucht, gingen enkele medewerkers achter de man aan. Uiteindelijk is de man weten weg te komen.

Lees hier het hele item

Op 18 mei werden vijf verdachten tussen de 15 en 17 jaar oud opgepakt voor een schietpartij een dag ervoor.

Een persoon raakte gewond bij de schietpartij, het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie vond de schietpartij plaats nabij een woning. De hele straat is door de politie afgesloten voor onderzoek. De politie heeft drie vermoedelijke daders aangehouden.

Een rechercheur van de forensische opsporing is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de schietpartij. Voordat agenten onderzoek kunnen doen in de woning waarrond is geschoten moet de Rechter-Commisaris toestemming geven. De politie heeft in de omgeving getuigen verklaringen opgenomen.

En grote schade na een brand bij een fruitbedrijf in Kapelle op 20 mei.

Die Woensdag op donderdag nacht was de brandweer opgeroepen voor een brand in een schuur aan de Vierwegen in Kapelle. Al snel bleek dat er sprake was van een uitslaande brand.

De schuur is een onderdeel van een fruit bedrijf, op het terrein staan ook een groot aantal fruitkisten. De brandweer meldde omstreeks 1:20 uur dat er twee schuren met fruitkisten volledig in de brand stonden en dat de brand een dieseltank aanstraalde.

De brandweer heeft vijf blusvoertuigen ingezet. In verband met de brand, de brandweerinzet en de vele slangen was de Vierwegen afgesloten tussen de Zaaidijk vanaf ’s Gravenpolder en de Noordhoeksewegeling vanaf Kapelle. Naast de bewoners van de twee woningen, waren zeventien arbeidsmigranten aanwezig bij aanvang van de brand.

De arbeidsmigranten zijn ongedeerd en worden in overleg met de gemeente elders ondergebracht. Er zijn geen dieren gewond geraakt. Naast het bedrijf staat een hoogspanningsmast met -leiding, er is afstemming met het nutsbedrijf om de leiding gecontroleerd om te leiden.

De effecten naar de omgeving worden constant gemonitord, de rook trekt hoog weg. De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven).

Omstreeks 4:17 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Door de inzet van de brandweer zijn de woonhuizen niet betrokken geraakt bij de brand. Ook een grote hoeveelheid fruitkisten die buiten opgeslagen stonden kon worden behouden.

Klik hier voor meer foto’s.