Jaaroverzicht 2021: April

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

Bij een woningbrand in Kapelle is maandagavond 12 april een bewoner overleden.

Omstreeks 22:13 uur was er brand uitgebroken in een woning aan de CD Vreekeplein.
De brandweer schaalde na 10 minuten op naar middelbrand.

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden naar de brand opgeroepen.

Ter plaatse bleek dat er tijdens de brand nog een bewoner in de woning aanwezig bleek te zijn. Deze is door de brandweer snel uit de woning gehaald.

De bewoner is door toegesneld ambulancepersoneel behandeld maar overleed ondanks de inspanningen van het ambulancepersoneel ter plaatse

De schade aan de woning was groot. Zo lagen de voorruiten van de woning eruit. Ook controleerde de brandweer nog het dak op eventuele brand.

Ook werd een naastgelegen woningen gecontroleerd op eventuele rook en koolmonoxide.
In de woningen bleek inderdaad lichte rook aanwezig te wezen. Deze bewoners zullen tijdelijk in een verzorgingstehuis worden opgevangen.

Rond 22:39 uur heeft de bevelvoerder van de brandweer sein brand meester gegeven.

Stichting Salvage was ter plaatse komen voor de afhandeling van de schade.

Later meldde de politie dat het ging om een “Triest ongeval”.

Dinsdag had de politie een onderzoek ingesteld naar de brand.
Hierbij was vastgesteld dat sprake is van een triest ongeluk, en dat niet niet gaat  om een misdrijf. Het politieonderzoek is daarmee afgesloten.

Een kattencaravan die 14 april uitbrandde op een industrieterrein in Ritthem is vermoedelijk aangestoken.

Dat meldt Stichting Scheldekat op hun facebookpagina.

13 April aan het eind van de middag heeft een kattenhater de caravan waarin 20 gecastreerde zwerfkatjes konden slapen en eten, in brand gestoken.
Het onderkomen van de katjes dat op een beveiligd haventerrein stond, is volledig uitgebrand. Er waren al eerder vernielingen aangericht.
Stichting Scheldekat hoopt dat door middel van camerabeelden duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor deze laffe daad.
Omdat ze niet weten of de brand gesticht is bij het kattenluik en aangezien de brand zo fel en hevig was dat alles is verbrand tot as, kunnen ze niet zien of er ook zwerfkatjes tijdens de brand zijn omgekomen.
In het hele havengebied heeft Stichting Scheldekat in de loop der jaren ruim 700 zwerfkatten gevangen en slechts een klein aantal volwassen wilde zwerfkatten gecastreerd en gechipt terug geplaatst in hun leefgebied.

Op de kruising van de Hobeinstraat met de Verkuijl Quakkelaarstraat heeft donderdagavond een flinke aanrijding plaatsgevonden. De brandweer, ambulance en politie zijn met spoed opgeroepen omstreeks 20:45 uur. Ter plaatse was er sprake van een flinke ravage.

Drie auto’s waren hier frontaal op elkaar gebotst. De brokstukken lagen flink verspreid door de straat. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt bij het incident. Ambulance broeders hebben in ieder geval twee personen ter plaatse gecontroleerd op letsel. De brandweer is ter plaatse gekomen om de auto’s veilig te stellen, omdat deze vloeistof lekten.

Bestuurders van de betrokken auto’s mochten het plaats ongeval niet verlaten. Twee auto’s zijn total-los. Een van de bestuurders moest een drugstest afnemen en is later mee gegaan naar het politie bureau, vermoedelijk was deze positief op amfetamine. Bergingsbedrijf Kuzee kwam ter plaatse om de betrokken voertuigen weg te slepen.