Vier mannen aangehouden voor overval op juwelier in Halsteren

Tholen – De politie arresteerde woensdagavond aan de Oudelandsedijk vier verdachten op verdenking van betrokkenheid bij de overval van eerder op een juwelier in Halsteren.

Het gaat om 4 mannen, een 24-jarige Rotterdammer, een 25-jarige man uit Wolphaartsdijk, een 20-jarige man uit Klundert en een 23-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is. Alle vier de verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

Overval
Drie daders gewapend met geweren en een bijl stapten woensdagmiddag de winkel aan de Dorpsstraat in Halsteren binnen en vernielden meerdere vitrines. Buiten stond de vluchtauto met een vierde dader paraat. Er zijn sieraden buit gemaakt. Er is ook bij de overval geschoten, maar er raakte niemand gewond.

De overvallers vluchtten in een zwarte Renault. Een alerte burgernetdeelnemer zag de auto een uur na de overval op een parkeerplaats in Lepelstraat staan en waarschuwde de politie. De auto is veilig gesteld en wordt op sporen onderzocht. Het gaat om een gestolen auto met daarop ook elders gestolen kentekenplaten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met 112Markiezaten.nl