Rescue Zeeland 2023 – Dienst Speciale Interventies geeft spectaculaire demonstratie op het Badstrand

Vlissingen – De Dienst Speciale Interventies(DSI) heeft een spectaculaire demonstratie gehouden tijdens Rescue Zeeland op het Badstrand.

De demonstratie van de DSI begon rond 15:00 uur. Een zwaarbewapende crimineel liep rond met een automatisch vuurwapen op het strand. Twee reguliere agenten troffen de man als eerste aan en hielden hem onder schot.

Al snel kwam ondersteuning van meerdere DSI teams per auto en ook al snel cirkelde een helikopter boven het strand. Vanuit deze helikopter kwamen drie DSI’ers via een zogenoemde fastrope het strand op.

Met behulp van een aantal zogenoemde flashbang-granaten werd de verdachte afgeleid waarna de DSI de verdachte kon overmeesteren in het strandhuisje waar hij zichzelf verschanst had.

De demonstratie van de DSI trok zo goed als alle bezoekers van Rescue naar het badstrand.

Rescue Zeeland kon na afgelaste edities in 2020 en 2021 door COVID-19 en afgelopen jaar door het niet verkrijgen van een vergunning van de gemeente Vlissingen dit jaar wel plaatsvinden. Het evenement staat bekend om de vele demonstraties van hulpverleningsinstanties en de vele voertuigen, vaartuigen en luchtvaartuigen welke te bewonderen zijn tijdens het evenement.

Ook dit jaar trekt Rescue weer duizenden toeschouwers naar de Vlissingse boulevard.

Beelden: Instagram/@ArrestatieteamNieuws