Jaaroverzicht 2021: Maart

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

Het jaaroverzicht van de maand maart beginnen we op 2 maart.

Een auto was die bewuste dinsdagmiddag achterstevoren tegen een vangrail belandt na ongeval op de A58.

Het ongeval vond plaats omstreeks 15:20 uur op de A58 ter hoogte van hectometerpaal 132,6 bij Waarde.
Een auto is hier door onbekende oorzaak achterstevoren tegen de vangrail belandt. Een ambulance, de politie en de marechaussee kwamen ter plaatse om hulp te verlenen

De politie heeft ten tijde van de afhandeling van het ongeval de linkerrijstrook in de richting van Kruiningen afgesloten.
Ten tijde van de berging van de personenauto was de snelweg geheel afgesloten.

Volgens een getuige zou de automobilist in slaap gevallen zijn tijdens het rijden. De bijrijdster hield door het ongeval klachten aan de ribben over.

De personenauto liep bij het ongeval lichte schade op en is geborgen door bergingsbedrijf van Egeraat uit Rilland. De bijrijdster is door toegesnelde hulpverleners uit het voertuig gehaald en gecontroleerd in de ter plaatse gekomen ambulance.

Automobilist valt in slaap en botst tegen vangrail op A58 bij Waarde – 112Midden-Zeeland

De hulpdiensten waren zondagmiddag 7 maart opgeroepen voor een ongeval met letsel aan de Vroonlandseweg te Kapelle.

Ter plaatse bleek er een ongeval te hebben plaatsgevonden tussen een scootmobiel en een personen auto. Een woordvoerder van de politie meldt via Twitter dat de bestuurster van de scootmobiel is overleden, als gevolg van de aanrijding.

De bestuurder van de auto heeft een blaastest moeten afleggen, daaruit bleek dat deze niet heeft gedronken. Wel is de bestuurder meegenomen naar een politie bureau om daar een verklaring af te leggen.

Agenten van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) kwamen ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het incident, de wegwas op dat moment compleet afgesloten.

Op 13 maart zonk er een bootje in de buitenhaven van Vlissingen.

De brandweer en KNRM waren die zaterdagmiddag opgeroepen voor een melding van een vaartuig dat zinkende was ter hoogte van de Oosterhavenweg te Vlissingen..

Een blusvoertuig en een hulpverleningsvoertuig van de brandweer werden opgeroepen, ook reddingsboot de Zeemanshoop uit Breskens kwam naar het incident toe.

Ter plaatse bleek er sprake van een boot die water maakte, de brandweer en KNRM waren op dit moment bezig om te voorkomen dat de boot zinkt.

Op 19 maart waren de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een ongeval nabij de N57 in Middelburg. Ondanks de inspanning overleed een man ter plaatse.

Verschillende hulpdiensten waren vrijdagmiddag uitgerukt voor een ongeval met letsel in Middelburg.

Het ongeval vond plaats op de Krooneveldweg te Middelburg. De politie, meerdere ambulances, de brandweer en de Rotterdamse traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Het bleek te gaan om een auto die over een rotonde is gereden en vervolgens in een nabij gelegen sloot tot stilstand is gekomen. Voorbijgangers hebben eerste hulp verleend tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Vermoedelijk is de bestuurder van de auto onwel geworden in de auto, waarna hij de macht over het stuur is verloren. De man is gereanimeerd, ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten is het slachtoffer ter plekke overleden. Een andere inzittende van het voertuig moest worden onderzocht door het ambulance personeel. Omstreeks 14:30 uur konden de ambulances weer terug keren.

Een woordvoerder van de politie meldt dat de man vermoedelijk is overleden door medische redenen en niet door letsel van het ongeval. Het verkeersongevallen analyse team van de politie was opgeroepen om onderzoek te doen.