Jaaroverzicht 2021: Februari

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in onze hoogtepunten!

Ook in februari 2021 gebeurde veel bijzondere, maar vooral heftige dingen.

Zo rukte verschillende hulpdiensten donderdagmiddag 4 februari met spoed uit voor een aanrijding met letsel aan de Nieuwe Kleverskerkseweg te Middelburg.

De politie, twee ambulances en de Rotterdamse traumahelikopter zijn met spoed opgeroepen. Het voorval had omstreeks 12:00 uur plaatsgevonden.

Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen een auto en een scooter. Vermoedelijk is de auto over een grasveld en een fietspad naar de openbare weg gereden. Op het fietspad kon de bestuurder van de scooter de auto niet meer ontwijken en is hij daar frontaal opgebotst en vervolgens over de auto gevlogen.

Een brandweervrijwilliger in vrijetijd heeft eerste hulp geboden aan het slachtoffer. Bij het ongeluk raakte de bestuurder van de scooter gewond, het gaat om een man van middelbare leeftijd.

De traumahelikopter is geland bij de rendez-vous locatie aan de Schietbaan om te assisteren bij de hulp aan het slachtoffer, ook een ambulance met daarin de patiënt kwamen naar de helikopter toe.

Voor al het beeldverslag klik hier!

In februari schaalde het KNMI ook op naar “Code rood” wegens extreme sneeuwval.

Dat gebeurde rond 6 februari.

Die zondag was er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst.

Later ging het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten was ook ijzel mogelijk. Later die  nacht en zondag overdag breidde de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land.

Door de stevige oostenwind was er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor konden er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleverden. Bovendien was het zicht in de sneeuw slecht, mogelijk minder dan 500 m, en was  het voor het gevoel snijdend koud.

Alles over deze nieuwsberichten lees je hier

Op 11 februari vond er in Middelburg een steekpartij plaats. Hierbij was één persoon aangehouden.

Bij een steekincident op de Geerepassage is donderdag 11 februari 2021 een man gewond geraakt. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan in het centrum maar nog geen verdachten aangehouden. De politie vroeg  getuigen om zich te melden bij ons.

Rond 19.00 uur kregen agenten een melding om naar de Korte Geere te gaan waar een steekincident zou hebben plaatsgevonden. Daar troffen zij een 61-jarige man aan die gewond was geraakt.

Het slachtoffer verklaarde dat er twee jongens sneeuwballen aan het gooien waren. De man liep langs en kreeg daarna een klap tegen zijn hoofd, vermoedelijk van zo’n sneeuwbal. Toen hij de jongens hierop wilde aanspreken renden zij weg. Later kwam een van de twee jongens weer terug en is er een korte schermutseling ontstaan tussen de twee. Het slachtoffer loopt weg, de jongen loopt hem achterna en laat een mes zien. Ter hoogte van de Lange Geere haalt de jongen uit met het mes en verwondt het slachtoffer. Het slachtoffer zoekt hulp bij een omstander, terwijl de dader nog op enkele meters afstand staat. De andere jongen voegt zich daarna bij hem. Als de jongens doorhebben dat de politie is gebeld maken ze zich uit de voeten.

Politie is snel ter plaatse en heeft gezocht naar de daders in en rondom het centrum, maar zij hebben niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

We zijn op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben ten tijde van het incident of de verdachten mogelijk eerder die dag hebben gezien. Het slachtoffer weet een duidelijke omschrijving van de twee jongens te geven. Het zou gaan om twee jongens van rond de 15 jaar met een getinte huidskleur. Beide droegen ze donkere kleding.

Dader 1 is rond de 1.60m, had een smal gezicht, een spitse neus en donker kort haar.
Dader 2 is iets groter dan 1.60m met een stevig postuur, donkere ogen en donker, kort haar.

Voor meer fotos: Gewonde bij steekincident in Middelburg; politie zoekt daders – 112Midden-Zeeland

Een dag later vond er weer een steekpartij plaats in Middelburg. Dat gebeurden op vrijdag 12 februari.

Bij een steekpartij aan de Gravenstraat in Middelburg waren die vrijdagavond omstreeks 19:00 uur twee personen gewond geraakt.

Vanwege de ernst van één van de slachtoffers was ook de Rotterdamse traumahelikopter ingeschakeld. De politie is een zoektocht gestart naar de dader. Gisteravond heeft er in Middelburg ook al een steekpartij plaats gevonden.

De aanleiding voor de steekpartij is op dit moment nog onduidelijk. Agenten hebben de omgeving van het incident afgezet en zijn een zoektocht gestart naar de dader. Voor de verzorging van de slachtoffers zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld. Eén van de slachtoffers wordt ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Het andere slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar Heinkenszand waar de traumahelikopter gereed staat.

Het gehele artikel: Weer steekpartij in Middelburg; Twee gewonden en vier verdachten voorvluchtig – 112Midden-Zeeland

Op 20 februari was er een burgernetmelding uitgegaan voor een vermiste 58-jarige vrouw in de omgeving van Yerseke. Niet veel later werd ze overleden aangetroffen.

Die Zaterdagmiddag was op het strand nabij de Burenpolderweg een stoffelijk overschot aangetroffen.

Eerder werd rond 11:00 uur een Burgernet melding verstuurd voor een vermiste 58-jarige vrouw aan de Burenpolderweg. Volgens een agent ter plaatse heeft het aantreffen van het stoffelijk overschot te maken met de eerder verstuurde Burgernet melding.

Het strand en de omgeving daarvan zijn afgezet met linten. Verschillende politieauto’s zijn ter plaatse. Ook de forensische opsporing van de politie is ter plaatse en doet onderzoek.

Bekijk hier alle foto’s over dit item