Jaaroverzicht 2021: Januari

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in onze hoogtepunten!

Waarde – De brandweer is donderdagavond 7 januari even na half twaalf met spoed opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Kerkweg in Waarde.

De brand werd ontdekt in een schuur en werd vrijwel direct na de eerste melding opgeschaald naar middel-brand, een tweede tankautospuit en een ladderwagen werden hierbij opgeroepen, evenals een officier van dienst van de brandweer. Ook een waterwagen werd niet veel later opgeroepen.

Om 23:45 uur meldde de veiligheidsregio Zeeland dat de brand uitslaand is en dat er veel rook vrijkomt. Zij adviseren dan ook om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten bij overlast van de rook.

In de schuur staan volgens de veiligheidsregio voertuigen waaronder een shovel. De inzet van de brandweer is op dit moment vooral om uitbreiding naar de naastgelegen woning te voorkomen.

De Kerkweg werd tijdens het bestrijden van de brand volledig afgesloten voor alle verkeer.

Er zijn geen mensen en dieren betrokken bij de brand. De rookontwikkeling nam rond 00:30 uur wat af. Omdat de inzet nog geruime tijd zal duren wordt voor het ingezette brandweerpersoneel koffie en broodjes verzorgd door de logistieke groep van brandweer Krabbendijke.

Bekijk hier al het beeldmateriaal van dit incident

Like ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste 112-nieuws in de regio Midden-Zeeland

Zeeland – In de maand Januari viel er ook veel sneeuw in Zeeland!

Zo viel er ongeveer een laag van twee centimeter.
Dit tot groot genoegen van jongeren, die zich konden vermaken in de sneeuw.
(zie foto, die gemaakt is in Koudekerke)

tekst gaat verder onder de foto

Ook ging de sneeuw en gladheid niet zonder ongevallen gepaard.

Zo was er op de A58 ter hoogte van Arnemuiden richting Middelburg een auto op de kop in de naastgelegen sloot terechtgekomen.
Een inzittende van de auto kon de auto veilig verlaten. Er raakte niemand gewond bij het ongeval. Wel is een ambulance voor de zekerheid ter plaatse geweest om de inzittende te controleren. Of het eenzijdig ongeval veroorzaakt werd door gladheid kon de persvoorlichter van de politie niet bevestigen.
Bergingsbedrijf de Moor is ter plaatse gekomen en heeft de auto uit de sloot gehaald.
Niet veel later werd er ook een ongeval gemeld op de Deltaweg de N256 ter hoogte van Goes gemeld. Wat hier was gebeurd is niet bekend.

Ook de sneeuwschuivers en strooiers van Rijkswaterstaat hadden het druk vandaag.
Vanmorgen om 10:00 uur begon Rijkswaterstaat al met het strooien van zout op de weg.

Ondertussen meldt ze dat er vandaag sinds 19:00 uur al zo een ruime 70 ton zout is gestrooid.
Dat komt er op neer dat er vandaag over de hele dag al meer dan 4 miljoen kilo zout is gestrooid in Zeeland.

Ook werden de sneeuwschuivers ingeschakeld. Deze maakte de wegen schoon van sneeuw.
Zo reden ze met drie sneeuwschuivers naast elkaar op de snelweg A58 ter hoogte van Yerseke

Bekijk meer foto’s van dit nieuwsitem hier!

Ook stond Januari in het teken van de rellen en protesten tegen de avondklok en de corona-maatregelen.

Ook in Zeeland hadden we hier mee te maken.  Maandag 25 januari ging er op sociale media een oproep rond om omstreeks 20:00 uur te komen protesteren in Vlissingen.

Een groep van rond de 40/50 mensen kwamen op de oproep af, ook waren er verschillende politie eenheden in de omgeving aanwezig.
De politie heeft meerdere personen staande gehouden. Ook werd er vuurwerk afgestoken, en werd de politie bestookt met beledigende opmerkingen.

Tekst gaat verder onder de foto

Rond 21:00 uur werd het rustig op straat. Wel werden er meerdere personen aangehouden voor controle omtrent de avondklok.
Hierbij is een man gearresteerd nadat hij agenten beledigden, omdat ze om  zijn verklaring vroegen. Deze bleek de man niet bij te hebben. Toen de man uit het lint ging, en grove beledigingen richting de politie uitte, werd hij tegen de grond gewerkt. Hij is afgevoerd naar het politiebureau.

Ook werd er een automobilist staande gehouden nadat hij meermaals na 21:00 uur schreeuwend en toeterend langs de agenten reden. Hierop hebben de agenten de automobilist een stopteken gegeven. Nadat hij geen verklaring kon tonen, en er op de achterbank een lachgastank werd gevonden, werd de man gefouilleerd. Hij deed afstand van de lachgastank en kon nadat hij drie proces-verbalen kreeg zijn weg vervolgen.

Ook in Goes waren er diverse demonstraties.

Zeeland in opstand demonstreerde dinsdagavond aan de M.A. de Ruiterstraat in Goes.

Zeeland in opstand verzamelde dinsdagavond op het terrein voor het gemeentehuis om te demonstreren tegen de coronaregels, de media en de overheid. Zo hadden ze diverse spandoeken waarop “vreedzaam verzoek ik u: stop de lockdown” te lezen viel.
Volgens de politie hadden de demonstranten een vergunning gekregen van de gemeente Goes om mogen te demonstreren.
Ook de politie was bij de demonstratie aanwezig met ongeveer een tiental agenten, om de demonstratie in goede banen te leiden.
Bij de demonstratie waren zo een 30-tal demonstraten aanwezig.

De demonstranten maakten ook nog een wandeling door het centrum van Goes.
Onderweg werden er leuzen geroepen zoals, Rutte rot op, blijheid vrijheid en geen dictatuur, we are te 99% en weg met de avondklok
Op het marktplein in het centrum van Goes werd ook nog een tweetal toespraken gehouden.
De politie zorgde ervoor dat de demonstranten overal door konden lopen, en hielden het verkeer op de rotonde ter hoogte van het Admiraalplein tegen zodat de demonstranten over de rotonde konden lopen.
Na afloop bedankte de demonstranten de politie voor de goede hulp, en begeleiding.
Rond 19:45 uur was de demonstratie bij het gemeentehuis ten einde gekomen.

Al deze artikels kan je terug vinden in het archief van Januari

En in Hansweert sprong een man op 30 januari zijn hond achterna in de sluizen van Hansweert.

De melding kwam even rond 23:20 uur binnen vanaf de Kanaalweg in Hansweert. Zowel de brandweer, ambulance, een mobiel medisch team, politie, en de KNRM rukten uit voor een persoon te water.

Op het sluizencomplex bleek vanaf een schip een hond in het water gevallen te zijn. Een opvarende van het schip bedacht zich geen moment en sprong achter de hond aan om deze te redden.

Dit zorgde er echter voor dat de man zelf ook in de problemen kwam. De KNRM heeft de persoon uit het water weten te redden met de boot. De persoon is hierbij gewond geraakt. Onbekend is welke verwondingen het slachtoffer hierbij heeft opgelopen.

De bemanning van de gereedstaande ambulance heeft zich ontfermd over het slachtoffer. De ter plaatse gekomen blusvoertuig, ladderwagen en duikteam assisteerden bij het incident. Alle overige eenheden waaronder de Rotterdamse traumahelikopter konden terugkeren.

Volgens de veiligheidsregio Zeeland raakte de hond gewond aan zijn poot en zal een team van de dierenambulance zich ontfermen over het beest. De in het water gesprongen man raakte lichtgewond, maar hoefde na behandeling in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis.

Meer foto’s van het nieuwsbericht vind je hier