Jaaroverzicht: Juni 2021

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

We beginnen deze terugblik op 4 juni 2021.

Meliskerke – De brandweer is vrijdagavond met twee tankautospuiten uitgerukt voor wateroverlast aan de Bergstraat in Meliskerke. Hier bleek door hevige regenval de straat onder water te staan.

Het KNMI had voor vanmiddag en vanavond code geel afgegeven in Zeeland wegens onweer en hevige neerslag

Dit bleek inderdaad het geval op Walcheren. In Meliskerke stond het water zo hoog, dat het bijna de huizen inliep. De brandweer van Zoutelande werd al eerste opgeroepen om het water weg te pompen. Dit bleek echter moeilijker dan gedacht. Het water werd naar de Cornelis Jaspersestraat gepompt, waar het echter ook moeilijk wegliep. Uiteindelijk is de brandweer van Oostkapelle ook opgeroepen om het water helpen weg te pompen.

Bekijk hier het gehele item

Op 5 juni moest de brandweer van Oost-Souburg uitrukken voor een melding van een stormschade

Ritthem- Een loshangende tak zorgde zaterdagmiddag ervoor dat de brandweer moest uitrukken.

Aan de Rammekensweg bleek een loshangende tak boven de straat te hangen. Omdat deze op de straat dreigde te vallen, werd de brandweer gebeld.
Deze hebben doormiddel van een trap en een zaag de loshangende tak afgezaagd. Daarna konden ze retour naar de kazerne.

Bekijk hier het gehele item

Op 12 juni nam de brandweer van Yerseke een nieuwe tankautospuit in ontvangst

Yerseke – Brandweerpost Yerseke heeft vrijdagmiddag een nieuw voertuig in ontvangst genomen.

Vanaf heden zal de brandweerpost uitrukken met een Volvo type FM met opbouw van Ziegler. Dit voertuig werd tot 3 april gebruikt in Kloosterzande, dit korps heeft een zogenoemde NTS, ook bekend als TS4.

Bekijk hier het gehele item

Op 19 juni werden meerdere winkels ontruimd na een brand

Middelburg- Zaterdagmiddag zijn zes winkels aan de Lange Delft ontruimd wegens brand in de Hema.

De brandweer werd omsteeks 15.56 uur opgeroepen voor een winkelbrand in het warenhuis van Hema. Meerder eenheden kwamen ter plaatse.

Er bleek inderdaad een brandje te woeden. Nadat deze was geblust, werd de winkel nog grondig geventileerd. In totaal waren er zes winkels ontruimd.

Bekijk hier het gehele item

Op 24 juni werd een kapperszaak in Middelburg op klaarlichte dag overvallen

Middelburg – Donderdagmorgen is een kapperszaak aan de Sint Janstraat overvallen.

De overval vond rond 08:50 uur plaats. Een nog onbekend persoon drong de kapperszaak binnen met een lang wapen, onbekend is of dit een vuurwapen betrof.

De recherche van de politie doet onderzoek naar de overval. In de omgeving word door de politie gezocht naar de dader(s).

Bekijk hier het gehele item

Op 27 juni werd vanuit een auto meerdere malen geschoten

Goes – Zondagmorgen heeft er op de Leeuwerikenstraat in Goes een schietpartij plaatsgevonden. Volgens een woordvoerder van de politie blijkt dat er geschoten is met knalpatronen.

De verdachte is gevlucht in een auto, is even later teruggekomen, en heeft opnieuw vanuit de auto geschoten. Agenten zijn een klopjacht gestart naar de dader. Voor zover nu bekend is er bij de schietpartij niemand gewond geraakt. Tientallen agenten staan met kogelwerende vesten in de omgeving paraat. De aanleiding voor het incident is nog onduidelijk.

Bekijk hier het gehele item

Op 28 juni schoot een agent op een man nadat hij kort daarvoor werd geconfronteerd met een vuurwapen tijden een verkeerscontrole

Vlissingen- Politie heeft een schot gelost na een controle aan de Bloemenlaan. De verdachte raakte hierbij gewond. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie wilde de auto controleren maar werden geconfronteerd met een vuurwapen. Een politieagent voelde zich genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken. Het geraakte slachtoffer is met spoed, onder begeleiding van de politie vervoerd naar het ziekenhuis.

Bekijk hier het gehele item