Wateroverlast in diverse plaatsen op Walcheren

Door:

Jelte Poppe

Redacteur / Fotograaf

Meliskerke- De brandweer is vrijdagavond met twee tankautospuiten uitgerukt voor wateroverlast aan de Bergstraat in Meliskerke. Hier bleek door hevige regenval de straat onder water te staan.

Het KNMI had voor vanmiddag en vanavond code geel afgegeven in Zeeland wegens onweer en hevige neerslag

Dit bleek inderdaad het geval op Walcheren. In Meliskerke stond het water zo hoog, dat het bijna de huizen inliep. De brandweer van Zoutelande werd al eerste opgeroepen om het water weg te pompen. Dit bleek echter moeilijker dan gedacht. Het water werd naar de Cornelis Jaspersestraat gepompt, waar het echter ook moeilijk wegliep. Uiteindelijk is de brandweer van Oostkapelle ook opgeroepen om het water helpen weg te pompen.

Na ruim anderhalf uur bezig te wezen, was de straat weer begaanbaar.
Dit is echter niet de eerste keer dat de Bergstraat onder water loopt. Omdat de straat afloopt van hoog naar laag, stroomt al het water van de Torenstraat de Bergstraat in. Dit zorgt regelmatig bij hevige neerslag voor wateroverlast.

Overige korpsen van o.a. Westkapelle, Koudekerke en Domburg werden ook naar diverse meldingen van wateroverlast gestuurd. Deze waren in meerdere in Zoutelande, Westkapelle en Middelburg en Vlissingen