Jongen aangehouden voor serie branden in Goes Zuid

Goes – Maandag 21 januari jl. is een 18-jarige jongen uit Goes aangehouden op verdenking van een serie branden in Goes Zuid, waaronder twee woningen aan de Buys Ballotstraat en de Beethovenlaan.

In 2018 is  Goes Zuid het hele jaar door opgeschrikt door diverse branden in schuurtjes, vuilcontainers en twee woningen. Omdat het vermoeden rijst dat de branden mogelijk met elkaar te maken hebben is een onderzoek gestart naar een verdachte. Daarbij is ook de hulp ingeroepen van burgers. Omwonenden zijn onder andere via een brief geïnformeerd over de branden en gevraagd informatie te delen met de politie als zij iets verdachts hebben gezien of gehoord.

Bekennende verklaring

Het onderzoek leidt op een gegeven moment naar de verdachte. Deze is afgelopen maandag in zijn woning aangehouden. Hij is vervolgens voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij bekennende verklaringen afgelegd. Mede op grond van deze verklaringen worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten. De jongen wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

ZIE OOK:

Grote uitslaande brand in schuur en woning in Goes

Grote brand in Goes mogelijk aangestoken