Pittbulls vallen vrouw en haar hondje aan in Meliskerke

Meliskerke – Woensdagmorgen heeft Annetta Poppe aangifte gedaan bij de politie nadat haar hond werd aangevallen door vier pitbulls op het strand ter hoogte van Zoutelande.

De schrik zit er goed in bij Annetta. Ze liep zaterdagmiddag 21 januari met haar hond Mischa nietsvermoedend over het strand ter hoogte van Zoutelande toen ze twee mensen aan zag komen met vier loslopende pitbulls.

Mischa zocht voorzichtig contact met de honden om de kijken of ze wilde spelen. Dit deed ze door langzaam te naderen en steeds te gaan liggen om af te wachten hoe de honden reageerden. Op een afstand van ongeveer vijftig meter van de honden verwijderd kwamen er twee pitbulls op Mischa af en vielen haar aan. De man die bij de honden hoorde, rende ook naar het gevecht toe, maar dit was tegelijkertijd ook het signaal voor de andere twee pitbulls om te gaan vechten. Ze vielen voornamelijk aan op de nek van Mischa.

Uiteindelijk lieten de pitpulls even los en probeerde Annetta samen met haar hond de zee in te vluchten. Ze zegt: ‘Dit deed ik omdat andere honden daar vaak niet achteraan komen’. Maar het tegendeel bleek waar. De pitbulls renden achter hen aan en grepen Mischa opnieuw in de nek. De eigenaar van de vier honden rende er ook achteraan. Hij pakte Mischa vast en probeerde zijn eigen vier honden door te schreeuwen terug te roepen. Annetta hoorde dat de man één van zijn honden Nina noemde. Deze Nina had Mischa vastgebeten in haar oor.

Na een kwartier gevochten te hebben kwam Mischa eindelijk los. Ze vloog gelijk richting de duinovergang bij de Duinstraat. De witte pitbull met caramelkleurige vlekken rende haar achterna tot aan de duinovergang. Gelukkig kon Mischa ontkomen.

Annetta heeft toen gelijk 112 gebeld om te vragen of er politie kon komen. Het duurde best lang voordat de politie kwam, dus besloot ze om niet te wachten omdat ze hond zwaargewond was en zij zelf ook een bijtwond had opgelopen die flink bloedde.
Annetta liep gelijk door naar de auto en besloot eerst naar de dierenarts te gaan. Eenmaal bij de auto gek

omen was ze helemaal overstuur door wat er allemaal was gebeurd. Bij de auto kwam ze twee bekenden tegen. Die lieten haar niet alleen gaan en is er één met Annetta meegegaan terwijl de andere wachtte op de politie.

Eenmaal bij de dierenarts bleek dat Mischa haar hals vernietigd was. Zowel inwendig als uitwendig. De dierenarts zei dat er losse stukjes in haar hals en boven rug te voelen waren. Dat kan kraakbeen geweest zijn.Daarna is Annetta zelf naar de huisarts geweest voor haar hondenbeet. De wond bloedde best hevig. Bij de huisarts heeft ze een tetanusprik en antibiotica gekregen.

Die nacht zat de schrik er goed in en heeft Annetta slecht geslapen en was Mischa heel onrustig. Ze weet niet welke trauma haar hond hieraan heeft overgehouden. Ze zegt: ‘De dierenarts heeft gezegd dat Mischa eerst met wat bekende honden moet proberen om te gaan’.
Door dit voorval heeft ze behoorlijk wat kosten gemaakt. ‘Alleen de dierenarts bedraagt al €279 euro en dat is nog maar voor één behandeling’. Daar komen nog veel meer kosten bovenop.

Bent u getuige van het voorval geweest of heeft u tips? Dan kunt u contact met de politie opnemen via: 0900-8844 of via: 112