Grote brand in Goes mogelijk aangestoken

Goes, Kloetinge – De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand die afgelopen nacht, zaterdag 11 augustus, woedde in Goes. Er raakte niemand gewond. De politie gaat uit van brandstichting.

De hulpdiensten kregen rond 02.30 uur de melding dat er brand was ontstaan in een schuur bij een woning aan de Buys Ballotstraat. De brand is overgeslagen naar een woning aan de Rietweg. De brandweer rukte uit met blusvoertuigen en een waterwagen. Helaas kon niet worden voorkomen dat de woning uitbrandde. Een ambulance is uit voorzorg opgeroepen. Er raakte niemand gewond. Vanwege de rookontwikkeling zijn omwonenden via een NL-Alert bericht geadviseerd om ramen, deuren en ventilatie gesloten te houden. Om 04.05 gaf de brandweer het sein brandmeester. De bewoners en getuigen krijgen ondersteuning van slachtofferhulp.

Kliko in brand

Rond 02.40 uur ontdekte een bewoonster aan de W.F. Hermanslaan in Kloetinge dat een vuilcontainer in haar tuin in brand stond. De twee kliko’s die er naast stonden vatten eveneens vlam. Agenten hebben de klikobrand geblust en de brandweer bluste na. Ook hier is sprake van brandstichting. Een bewoner van de Boudewijn Buchlaan constateerde zondagochtend dat er brand in zijn vuilcontainer was geweest. Dit brandje was vanzelf gedoofd.

Onderzoek

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichtingen en doet onderzoek naar de toedracht. Forensische rechercheurs hebben bij de schuur sporenonderzoek gedaan. Agenten hielden in de omgeving een buurtonderzoek. Omwonenden zijn via een brief geïnformeerd over de brand en gevraagd of wanneer zij informatie hebben dit met de politie te delen. met de vraag of mensen afgelopen nacht iets verdachts gezien of gehoord hebben. Of de branden verband houden met elkaar wordt onderzocht.

Tips?

Was u getuige van de branden? Of heeft u kort voor of na de brand iets verdachts gezien in de omgeving van de Buys Ballotstraat, W.F. Hermanslaan of de Boudewijn Buchlaan, neem dan contact op met de politie. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden en verzoeken we bewoners in de wijk die een camera hebben geïnstalleerd om deze beelden waar mogelijk bruikbare informatie op staat aan te leveren. Als u informatie heeft dan kunt u ook gebruik maken van het tipformulier op deze pagina. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

Zie ook: Grote uitslaande brand in schuur en woning in Goes