Rijbewijsloze automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en drugs

WAARDE – Surveillerende agenten reden gisteren rond 17.00 uur over de Havenoordseweg in Waarde toen zij een busje zagen rijden. Ze besloten het busje en de bestuurder te controleren.

Bij aanspreken van de 30-jarige bestuurder uit de gemeente Reimerswaal bleek al meteen dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Het was al de derde maal dat de man betrapt werd op het rijden zonder geldig rijbewijs, daarom is de auto waarin hij reed in beslag genomen door de agenten. Ook heeft de man een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Op het bureau moest de man in een ophoudkamer plaatsnemen. Dan is het de bedoeling dat de aangehouden verdachte al zijn spullen bij de agenten inlevert, die worden dan in een fouilleringszak gedaan en later, als de verdachte weer in vrijheid gesteld wordt, krijgt hij zijn spullen weer terug. Nu troffen de agenten in de fouillering van de verdachte een zakje met cocaïne aan. Dat was voor de agenten reden om ook een speekseltest bij de man uit te voeren. Die test gaf aan dat de man onder invloed van cocaïne was. Door een GGD-arts is bloed afgenomen bij de man. Dit wordt opgestuurd naar het NFI dat het bloed gaat onderzoeken. De uitslag hiervan wordt op een later moment bekend.

De zaak zal worden besproken met het Openbaar Ministerie. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld.