Brandweer Arnemuiden wint vaardigheidstoets in ‘s-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER- Op zaterdag 10 maart heeft de vrijwillige brandweer van ‘s-Gravenpolder een vaardigheidstoets georganiseerd. Aan deze vaardigheidstoets deden 10 ploegen uit Zeeland mee.

De vaardigheidstoets werd gehouden in een bedrijf op het industrieterrein van ‘s-Gravenpolder. De volgende ploegen namen deel aan de wedstrijd: Zierikzee, Stromenweg, Koewacht, Haamstede, Breskens, Tholen, Aardenburg, Baarland, Arnemuiden en Stavenisse. De eerste ploeg moest zich om 07:30 uur melden bij de brandweerkazerne van ‘s-Gravenpolder. Zierikzee trapte als eerste af.

SCENARIO
De brandweer kwam ter plaatse na een melding binnenbrand in een bedrijf. Er was een jongen aan het werk en die had een brand ontdekt bij de wasdroger. Toen de brandweer net bezig was ontdekte de jongen de auto van iemand van de directie. Hij waarschuwde gelijk de brandweer. De brand was uitgebreid naar boven. de vrouw lag boven in bed te slapen. De brandweer heeft vervolgens de vrouw uit het pand gehaald. en het pand geventileerd.

De ploeg uit Arnemuiden heeft de eerste prijs behaald, en de tweede prijs ging naar Stavenisse en de derde prijs was voor Aardenburg.