Dronken Polen verstoren uitgaansnacht in Goes

GOES – In de nacht van zaterdag op zondag meldde een van de uitbaters van een café aan de Grote Markt in Goes dat er een groepje stomdronken Poolse mannen door hem uit zijn kroeg gezet was.

De mannen zochten constant ruzie en gedroegen zich zeer agressief naar zijn andere klanten. Agenten die post hadden gevat op de Grote Markt zagen het groepje mannen rond sluitingstijd buiten staan. Zij vielen op door hun agressieve gedrag. Een van de mannen haalde plotseling uit met een vuist en gaf een cafébezoeker op een terras een vuistslag. De politiebikers zijn er direct naartoe gefietst om deze man aan te kunnen houden. De man zag de agenten aankomen en rende er vandoor. Tijdens zijn vlucht keek hij even achterom en miste hierdoor een dikke boom die in zijn weg stond. Hij kwam in botsing met de boom en raakte hierdoor in onbalans. Dat was net het juiste moment voor de agenten om hem aan te kunnen houden. Het ging om een 24-jarige Pool. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De agenten zijn naar het slachtoffer van de mishandeling gegaan om ter plekke een aangifte op te nemen, maar het slachtoffer wilde geen aangifte doen van de klap. De Poolse man is dus meteen in vrijheid gesteld. Hij kreeg wel een bekeuring voor vechten op straat.

De drie maatjes van de aangehouden verdachte bleven zich recalcitrant gedragen. Zij zijn door de aanwezige agenten meerdere malen gesommeerd om de stad te verlaten, omdat ze de openbare orde verstoorden met hun gedrag. Cafébezoekers maakten namelijk ook aanstalten te gaan vechten met de mannen. De mannen namen een dreigende houding aan in de richting van de agenten. Uit voorzorg namen de agenten hun wapenstok ter hand. Een van de mannen kreeg door dat het de agenten serieus was en liep vervolgens in de richting die de agenten hadden aangegeven, een ander aarzelde even, maar koos even later toch eieren voor zijn geld, omdat de agenten waarschuwden dat geweld gebruikt zou gaan worden en een politiehondengeleider inmiddels ook ter plaatse was gekomen. De derde bleef echter in de buurt van de Grote Markt hangen en provoceerde de agenten door niet weg te gaan en zelfs weer terug te lopen naar de cafés. Een agent heeft de man een klap op zijn bovenbeen gegeven met de wapenstok en de man is uiteindelijk aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau. Daar werd hij voor een hulpofficier van justitie geleid. Hij kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde en is tegen 06.00 uur in vrijheid gesteld.