Man gearresteerd in Rilland voor overval op kapperszaak Middelburg

Door:

Jelte Poppe

Redacteur
Rilland – De politie heeft donderdagavond 24 juni op de A58 bij Rilland een man aangehouden voor de gewapende overval op een kapperszaak aan de Sint Janstraat in Middelburg.

De man bedreigde donderdagmorgen rond 8.50 uur het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Daarna vluchtte hij de zaak uit. De politie startte een onderzoek, waaruit in de loop van de dag de vermoedelijke identiteit van de overvaller naar voren kwam. De 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd als bestuurder van een auto rond 21.20 uur door een arrestatie-eenheid van de politie aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Burgemeester van Middelburg Harald Bergmann weet dat incidenten, zoals een overval, altijd grote impact op de slachtoffers hebben: “Het maakt dan niet eens zozeer uit wat er buit gemaakt wordt, maar het feit dat je overvallen wordt, is echt afschuwelijk en heeft grote emotionele impact. Het gebeurt helaas, ook in Middelburg. Ik ben trots op onze politie. Direct na de melding zijn ze snel en goed in actie gekomen. En daarna hebben ze met man en macht onderzoek gedaan om de dader op te sporen. Nog geen 24 uur na de overval is de verdachte al aangehouden! Ook in deze zaak heeft de politie weer laten zien dat de kans dat je in Middelburg gepakt wordt, groot is.” De Zeeuwse politie bevestigt dat het oplossen van ernstige delicten, zoals woninginbraken, overvallen en straatroven vaak succesvol is. Een belangrijke oorzaak is de betrokkenheid van de Zeeuwse bevolking gekoppeld aan de gedreven agenten, die aan deze zaken werken.

Lees ook:

Gewapende overval op klaarlichte dag op kapperszaak Middelburg

Man die kapperszaak overviel dreigde met een vuurwapen lijkend voorwerp