Huizen zonder water na gesprongen waterleiding in Kapelle

Door:

Johnno Rijnhout

Fotograaf

Jelte Poppe

Redacteur

Kapelle – Een gesprongen waterleiding bezorgde de brandweer in Kapelle vrijdagavond flink wat werk.

Aan de van der Biltlaan werd de brandweer even omstreeks 19:24 uur gebeld door bewoners dat er water vanonder de tegels tevoorschijn kwam. De brandweer werd zonder spoed ter plaatse gestuurd. Een gebroken waterleiding bleek de boosdoener te zijn. Het water kwam vanonder de tegels naar boven. Dit zorgde ervoor dat een stukje straat instabiel werd.

Ook het waterleidingsbedrijf werd ter plaatse gestuurd. Het lek zat onder de straat. Hoe de lekkage kon ontstaan is niet bekend. Wel kwam er ook zand vanonder de tegels vandaan. Het water kon wel goed wegstromen. Hierdoor was de overlast voor de huizen nihil. Een groot deel van Kapelle kwam door de gesprongen leiding zonder water te zitten. DNWG en het nutsbedrijf zijn ter plaatse gekomen.

Deze sloten de hoofdleiding af. Onbekend is hoeveel huizen er precies zonder water kwamen te staan.

Update 20:33 uur:

De brandweer heeft gekeken in hoeverre de straat onstabiel is. Het blijkt dat het zand onder de stenen is weggespoeld waardoor de straat instabiel is geworden.
DNWG en het nutsbedrijf staan op het punt om de werkzaamheden te beginnen. Ze zullen met een kraan de straat openhalen om bij het lek te kunnen. De hoofdleiding is hierdoor afgesloten. De werkzaamheden zullen naar verwachting nog wel enige uren duren.

Update 00:15 uur:

DNWG en het nutsbedrijf melden dat de lekkage is verlopen. De meeste huizen hebben hierdoor weer water. Het is wel mogelijk dat er bruin water uit de kraan komt. Het advies is om dan even de kraan door te laten spoelen, totdat het water weer normaal is.