Dronken man na achtervolging aangehouden in Koudekerke

Koudekerke – Afgelopen nacht is er na een achtervolging een 25–jarige man uit Middelburg aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bovendien blijkt hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Een biker ziet de verdachte en zijn kompaan omstreeks 04.55 uur dronken over straat zwalken in het Vlissingse centrum. Als de agent de man kort daarop in zijn auto over het Bellamypark ziet rijden meldt hij zijn bevindingen over de portofoon. Verschillende eenheden wordt opgeroepen als de bestuurder een stopteken negeert en vaart vermeerdert. Vervolgende wordt de achtervolging ingezet waarbij de verdachte met hoge snelheid diverse afzettingen weet te omzeilen.

Na een redelijk lange achtervolging door Koudekerke en Dishoek rijdt de verdachte de Middelburgsestraat in richting Middelburg. Daar wordt de man door twee politieauto’s gedwongen om te stoppen. De verdachte rijdt door deze manoeuvre in de sloot en raakt hierbij gewond. Een tweede inzittende, een 26-jarige man uit Vlissingen, is door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens door agenten thuis afgezet. De auto is flink beschadigd. Ook één van de politieauto’s heeft schade opgelopen. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf geborgen.

De verdachte is nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. De man blijkt geen rijbewijs te hebben. Ook weigert hij mee te werken aan een bloedproef om vast te stellen hoeveel hij gedronken heeft. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt doorgestuurd aan de officier van justitie.