Vier automobilisten betrapt voor rijden onder invloed in Middelburg en Goes

Middelburg, Goes – In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier automobilisten betrapt toen zij onder invloed van drugs of alcohol achter het stuur zaten.

In Middelburg werd een 30-jarige Middelburger gecontroleerd toen hij op de Schroeweg reed. Bij de blaastest op straat blies hij een P. Dat geeft aan dat hij niet gedronken had. Toen hij ook nog een speekseltest moest doen kwam hij er minder goed vanaf. De man bleek positief te testen op het gebruik van THC (de werkzame stof in hennep). Van hem is bloed afgenomen door een GGD-arts. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Op de Torenweg waren agenten op weg naar een melding van geluidsoverlast. Zij zagen een auto wegrijden waarvan de bestuurder rijgedrag vertoonde alsof hij gedronken had. De auto is aan de kant van de weg gezet door de agenten en zij lieten de bestuurder een blaastest doen op straat. Hieruit bleek dat de vrouw (48 jaar en afkomstig uit Vlissingen) gedronken had. Ze moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Uit die analyse bleek dat zij ruim drie keer teveel had gedronken, ze blies 740 ug/l. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en mag dus voorlopig dus geen auto meer besturen.

Goes

Op de Nobelweg in Goes werd een 27-jarige Terneuzenaar gecontroleerd. Hij moest een speekseltest doen. Die test gaf aan dat hij onder invloed was van THC (de werkzame stof in hennep). Door een GGD-arts is bloed van de man afgenomen. Dat wordt opgestuurd naar het NFI. De medewerkers van het NFI gaan het bloed onderzoeken, de uitslag is nog niet bekend. Deze man kreeg een rijverbod.

Op de Middelburgsestraat reed een 32-jarige man uit Colijnsplaat in zijn auto. Agenten controleerden hem en de man moest een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed reed van (meth)amfetamine en THC. Zijn bloedmonster wordt ingestuurd naar het NFI. De man moest, in afwachting van de uitslag van het onderzoek, zijn rijbewijs inleveren en mag dus voorlopig niet meer in zijn auto rijden.