Tweetal aangehouden voor het stelen van een scooter in Goes

Goes – Bij een woning in de wijk Goes-Zuid werden vrijdagavond twee jongens op heterdaad gearresteerd voor een diefstal van een scooter. Een van de jongens zat in de hottub.

De politiemeldkamer kreeg rond 20.15 uur een melding dat zojuist twee jongens in de Ostendestraat een scooter hadden gestolen. Ze reden weg richting de Wijngaardstraat. Een agent zag even later op de Spiegelstraat twee scooters rijden. Onmiddellijk was al duidelijk dat een van deze twee scooters zojuist was gestolen en dat de bestuurders bij elkaar hoorden. De scooters splitsten zich, waarop de agent de gestolen scooter achtervolgde. Deze raakte het voertuig kwijt in de buurt van de Beukenstraat. Daar werd de gestolen scooter even later teruggevonden, maar de bestuurder was ‘m gevlogen.

Het kenteken van de tweede scooter was bij de politie bekend en hoorde thuis in de wijk Goes-Zuid. Agenten zagen dit voertuig voor een woning staan. In de tuin troffen ze een jongen in de hottub aan. Bij de buren probeerde een tweede jongen zich tevergeefs in hun tuin te verstoppen. “Omdat hij bijna ontkleed was, heeft hij vermoedelijk ook even in het bad gelegen”, aldus de agent. Beide 17-jarige jongens werden naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden zaterdag verhoord. De gestolen scooter werd diezelfde avond nog naar de eigenaar teruggebracht.

Jelte Poppe

Redacteur