Grote brand in Vlissingen; Brandweer schaalt op naar GRIP 1

Vlissingen – Aan de Schaepmanstraat in Vlissingen heeft maandagmorgen een grote brand gewoed, de brandweer schaalde op naar GRIP 1. De melding werd gemaakt om 05.32 uur. Na een minuut werd er al direct opgeschaald naar middelbrand, en niet veel later ook naar grote brand en GRIP 1.

In een appartementencomplex aan de Schaepmanstraat bleek in een gemeenschappelijke meterkast een brand te woeden die gepaard ging met een flinke rookontwikkeling. Hierdoor kwam het trappenhuis vol met rook te staan, waardoor de bewoners van de bovengelegen verdiepingen het pand niet meer konden verlaten. De brandweer heeft deze onder andere met hoogwerkers van het balkon weten te halen.

Tekst gaat verder onder de foto

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er in het pand ook een gaslekkage. Het nutsbedrijf DNWG is opgeroepen om dat te herstellen. De brandweer en DNWG hebben het gas afgesloten.

Vanwege de brand kwamen meerdere ambulances ter plaatse om mensen te controleren die eventueel rook hadden ingeademd. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er geen mensen gewondgeraakt bij de brand.

Bewoners uit 8 portiekwoningen zijn door de brandweer geëvacueerd. De gemeente heeft voor de bewoners een opvanglocatie geopend in ‘De Combinatie’ aan het Pablo Picassoplein in Vlissingen.

Omstreeks 7:35 uur kon het sein brandmeester gegeven worden.

Jelte Poppe

Redacteur