Twee mannen aangehouden na drugsdumpingen in Zuid-Beveland

Foto ©Politie Zeeland

Goes – Vanmorgen zijn op de Anthony Fokkerstraat nabij een tankstation de bestuurder en bijrijder van een busje, twee mannen (23 en 42 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht worden van het dumpen op meerdere locaties van drugsafval. Het vervolgonderzoek van de recherche leidde eind van de middag naar een schuur in Ovezande waar de restanten van een drugslab werden aangetroffen.

De politie kreeg vanmorgen, dinsdag 25 april 2023, omstreeks 10.00 uur een melding dat op de Zeedijk in Borssele vaten uit een busje gegooid werden. Ter plaatse werden vijf grote vaten en veertien jerrycans met chemicaliën aangetroffen.   Een uur eerder werd door een getuige een soortgelijke dumping gemeld op de Baandijk in Ovezande. Ook werd drugsafval aangetroffen op de Toldijk in ’s-Heer Arendskerke. Het gaat vermoedelijk om dezelfde daders. De politie keek met meerdere eenheden uit naar het busje dat gezien was bij de dumpingen. Het voertuig werd gelokaliseerd op de Anthony Fokkerstraat in Goes waarna de inzittenden als verdachten zijn aangehouden.

Schuur
Tijdens het verdere onderzoek werden in een boerenschuur aan de Hollestelleweg de restanten van een drugslab aangetroffen. Er stonden nog enkele ketels en een groot IBC-vat. De politie vermoedt dat het gedumpte drugsafval hier vandaan komt. De gemeente Borsele is in kennis gesteld van de dumpingen en het aantreffen van het niet meer in werking zijnde drugslab.  De schuur annex loods is op last van de Burgemeester door de gemeente Borsele afgesloten en verzegeld.