Politie op zoek naar twee geschrokken meisjes op Kapelseweg bij Kloetinge

Kloetinge – Dinsdagochtend 2 oktober jl. is een 17–jarige scooterrijder uit Yerseke op de Kapelseweg geraakt door een schot hagel. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen.

Het slachtoffer rijdt tussen 09.00 en 09.15 uur met zijn scooter vanaf Kapelle over het fietspad langs de N670 richting Kloetinge. Toen hij de Monnikendijk wilde oversteken naar de Kapelseweg hoorde hij vijf knallen. Twee fietsende meisjes horen het ook en geven een harde gil. Van schrik valt de jongen met zijn scooter om. Direct voelt hij pijn aan zijn benen. Een beetje verbaasd pakt hij zijn scooter weer op en vervolgt zijn weg naar school.

Pas op school onderzoekt de jongen zijn pijnlijke benen. Dan ziet hij aan de binnenkant van zijn benen ronde plekken. Ook op zijn scooter, zijn helm en in het zadel zitten ronde plekjes van een paar millimeter. De huisarts heeft zijn benen bekeken en deze bevestigt het vermoeden dat hij vermoedelijk door een schot hagel is geraakt. Daarnaast zijn door de val, de scooter, de helm en de jas van het slachtoffer beschadigd. De jongen heeft van het incident aangifte gedaan bij de politie.

Agenten hebben de plek van het incident bekeken. Deze ontdekken op verkeersborden en de palen recente schade van hagelinslagen. Aan de hoek van de inslagen valt op te maken dat er vanaf een veld langs de N670 is geschoten. Zeer aannemelijk is  dat de hagel vanaf de aan overzijde gelegen boomgaard gelost is.

De politie is op zoek naar mensen die gelijke ervaringen hebben gehad op het fietspad langs de N670. Ook willen ze graag spreken met mensen die het incident, waarbij het slachtoffer betrokken is geweest, hebben gezien. Met name vragen ze de twee fietsende meisjes om zich te melden bij de politie. Misschien kunnen zij de politie verder helpen met het onderzoek. Hebt u informatie? Deel deze dan via 0900 8844, via de politieapp (06 12 20 70 06) of het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem mag ook via 0800 7000 of het meldingsformulier van M (BVH 2018232512).