Man door het lint na verkeerscontrole in Middelburg

Middelburg – Vanmorgen is een 30-jarige man op de Bosschaartsweg aangehouden nadat hij na een controle totaal door het lint ging.

Een motoragent ziet op de Bosschaartsweg een bestelbus rijden welke in slechte staat verkeert. Als het voertuig bij een tankstation parkeert, besluit de agent de bestuurder aan een algemene controle te onderwerpen. Vervolgens gaat hij met zijn motor achter de bus staan. Na een bevraging in het politiesysteem komt naar voren dat het voertuig onverzekerd rondrijdt. De bestuurder reageert direct recalcitrant maar laat de agent toch zijn werk doen.

Na de controle stapt de verdachte in zijn bus en wil achteruit weg rijden. Omdat hij geen goed zicht heeft op de weg achter hem en de politiemotor nog achter zijn bus staat, sommeert de agent hem om vooruit weg te rijden. De man negeert het bevel en rijdt toch achteruit en raakt de motor. In plaats van te stoppen, geeft hij nogmaals gas en rijdt achteruit het fietspad op. Vervolgens stopt hij en wordt hij aangehouden voor onder andere poging vernieling.

Inmiddels is ter versterking een politie-eenheid gearriveerd om de man naar een politiecellencomplex te vervoeren. Dan gaat hij helemaal los: vloeken, tieren en bedreigen. Hetzelfde lot ondergaan twee arrestantenmedewerkers die hem naar zijn cel brengen. Drugsgebruik is mogelijk de oorzaak van zijn buitensporige agressieve gedrag.