Noodwaarschuwing niet meer van kracht; ramen en deuren kunnen weer open

Ritthem – De noodwaarschuwing van vandaag voor de grote brand in Ritthem is niet meer van kracht. Dat meldde ZeelandVeilig.

ZeelandVeilig meldde: “De situatie is nu stabiel en ook de rookontwikkeling is een stuk minder. Toch kunnen we niet uitsluiten dat de brand weer oplaait en de rook ook weer toeneemt.
Ons advies om binnen te blijven en ramen/deuren gesloten te houden trekken wij hierbij in.

Tegelijkertijd vragen we mensen om alert te zijn en zelf op te letten of de rook weer toeneemt. In dat geval adviseren wij weer naar binnen te gaan en ramen/deuren opnieuw te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Gaat u naar buiten, en u ziet onbekende deeltjes liggen die van de brand komen, dan kunt u het volgende doen:

– Raap het materiaal niet met blote handen op.

– Trek handschoenen aan en gooi het materiaal weg in de zwarte afvalcontainer of in een vuilniszak waar je anders restafval in gooit.

– U kan het materiaal wegspuiten, niet borstelen.

– Tuinmeubelen kunt u schoonmaken met water en zeep.

– Eet u groente of fruit uit de tuin? Kijk dan goed of er zichtbaar isolatiemateriaal of onbekende deeltjes op liggen. Ons advies is om deze groente en fruit dan weg te gooien in de zwarte afvalcontainer of waar u anders het restafval in gooit.

– Heeft u het materiaal toch aangeraakt met blote handen, was dan de handen grondig.

– Heeft u in de rook gestaan, dan adviseren wij u uw kleding te wassen, om zo brandlucht en roetdeeltjes uit de kleding te verwijderen.”

Zie meer:

Noodwaarschuwing voor zeer grote brand in Ritthem; houd ramen en deuren gesloten