Mogelijk brandstichting bij uitslaande woningbrand in Goes

GOES – De hulpdiensten zijn zaterdag 3 februari uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan de J.D.van Mellestraat in Goes. Volgens de politie zou het mogelijk om brandstichting gaan.

De brandweer werd rond 19:45 uur opgeroepen om naar een brandgerucht te gaan. De brandweer schaalde al snel op naar een middel brand omdat de brand uitslaand was. Daarbij werden nog een extra blusvoertuig en een ladderwagen opgeroepen. De brandweer had de brand snel onder controle. Toch is de hele benedenwoning verwoest en heeft de bovenwoning ook schade opgelopen.

Volgens omstanders zou het gaan om brandstichting. Een getuige hoorde een klap toen de ruit gebroken werd en een paar seconde later stond de hele benedenwoning in lichtelaaie. Volgens een andere omstander zouden de daders hiervoor molotovcocktails gebruikt hebben. Andere omstanders wisten te melden dat er al langer een conflict was tussen de bewoners en een tweede partij. De auto van de bewoners zou ook al een keer in brand gestoken zijn. De politie meldt vooralsnog alleen dat het mogelijk om brandstichting gaat.