Bestuurder onder invloed rijdt tegen vangrail op A58

KAPELLE – Zondagmiddag rond 14.50 uur meldden diverse getuigen dat er een personenauto tegen de vangrail was gereden op de A58 tussen Kapelle en de afrit ‘s-Gravenpolder. Door de aanrijding ontstond aanzienlijke schade aan de vangrail. De auto is doorgereden na de aanrijding.

Opgeroepen agenten zijn gaan kijken naar de schade en zochten verder naar de betreffende auto. Langs de N289 zagen zij twee mannen lopen. Deze mannen zijn aangesproken en ze gaven toe dat zij het ongeval hadden veroorzaakt. De mannen hebben de agenten de auto gewezen waarmee het ongeval was gebeurd. Die hadden ze geparkeerd op de parkeerplaats aan de Abbekindersezandweg. Ook de auto was flink beschadigd.

De 29-jarige chauffeur uit Goes is aangehouden. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij teveel alcohol had gedronken. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, de man heeft een dagvaarding gekregen.

Tijdens zijn insluiting ontdekten agenten een kleine hoeveelheid amfetaminen bij de man. Dit is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Rijkswaterstaat is in kennis gesteld van de beschadigde vangrail in verband met de schadeafhandeling. Er is niemand gewond geraakt bij de aanrijding.