Man (34) uit Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling en diefstal in Goes

Goes, Steenbergen – Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren aangehouden in Steenbergen, hij zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen.

De politie kreeg gisterenmiddag omstreeks 15:50 uur een melding dat de man in de Amundsenweg een ruit had vernield en vervolgens in de gestolen bestelbus ervandoor is gegaan.

De politie heeft vervolgens het kenteken van de bestelbus in het zogeheten ANPR-systeem gezet. Dit zijn camera’s die door heel Nederland onder andere op en rond snelwegen hangen en kentekens van voertuigen scannen. Korte tijd later komt via het ANPR-systeem de melding dat de bus op de A58 bij Rilland rijd. De politie ziet het voertuig met hoge snelheid rijden en zet de achtervolging in.

De bestuurder negeert het stopteken en neemt op de A4 de afslag naar Steenbergen. Na een behoorlijke dollemansrit over onder meer fietspaden en na het van de weg duwen van een politieauto stopt de bestuurder op de Corneliusstraat in Steenbergen.

Ook dan geeft de bestuurder zichzelf nog niet gewonnen. De politie moet onder andere pepperspray en een stroomstootwapen gebruiken om de man onder controle te krijgen. De man zit vast voor verder onderzoek naar de vernieling, de diefstal van de bestelbus, het gevaarlijke rijgedrag en mogelijk rijden onder invloed