Jongen mishandelt medewerkers ziekenhuis

Goes – In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 juli zorgde een 15-jarige jongen uit Amsterdam voor nogal wat commotie in het ziekenhuis in Goes.

Vanwege het feit dat hij mogelijk veel teveel alcohol had gedronken werd de jongen met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar draaide de jongeman helemaal door en bespuugde, beledigde en mishandelde drie medewerkers van het ziekenhuis op een dusdanige manier dat zij de politie moesten bellen. Toen agenten ter plaatse kwamen was de jongen alweer enigszins gekalmeerd, maar toen hij door de politiemensen werd aangesproken schold hij hen ook de huid vol en probeerde hij ook hen te bespugen en te mishandelen.

Hij is onder controle gebracht en geboeid. Ook kreeg hij een spuugmasker op. Zo werd hij naar een politiecellencomplex vervoerd. De jongen heeft daar de nacht doorgebracht en zal donderdag gehoord worden door de politie. Er is contact opgenomen met de ouders van de jongen.

De medewerkers van het ziekenhuis hebben aangifte gedaan van de mishandeling en beledigingen. De verontwaardiging is uiteraard groot. Deze mensen wilden de jongeman helpen en hem de nodige zorg verlenen, dus zij verwachtten niet dat een patiënt zich op deze manier tegen hen zou keren. De politie neemt de zaak serieus op. Verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners wordt niet getolereerd.

Wie zich agressief gedraagt of geweld gebruikt tegen mensen die een publieke taak hebben moet snel en streng gestraft worden. Met het Openbaar Ministerie is dan ook de afspraak gemaakt dat de strafeis bij dergelijk geweld altijd wordt verhoogd.