Jaaroverzicht 2021: September

Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

Westkapelle – De brandweer van Westkapelle is donderdagavond uitgerukt voor een kleine dijkbrand nabij het KNRM station.

Deze werd gemeld omstreeks 21:30 vanaf de Zuiderhoofdweg. Volgens omstanders hoorden ze een explosie, waarna hun aandacht werd getrokken door een beginnende dijkbrand.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Door kordaat op te treden wisten deze erger te voorkomen. Uiteindelijk is er een klein stukje van amper 1 bij 1 meter afgebrand.

Biggekerke – Vanmorgen is er aan de Noordweg in Biggekerke een 67-jarige man bij zijn woning door ernstig geweld om het leven gekomen.

Het voltrok zich maandagmorgen in een woning aan de Noordweg. Rond 08:50 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een zeer ernstig incident zou plaatsvinden nabij de woning. Daarop zijn er meerdere politie-eenheden in zwaar kogelwerende vesten ter plaatse gegaan naar de woning. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten de zwaargewonde man aan.
Ook een ambulance is uitgerukt voor het incident. Maar de hulpdiensten konden niks meer betekenen voor de 67-jarige man. Deze overleed ter plekke.
Wel hebben de agenten een 36-jarige man op weten te pakken. Die was op dat moment nog aanwezig bij de woning. Deze is gelijk aangehouden. De verdachte en slachtoffer kende elkaar. De politie bevestigd dan ook dat het een incident in relationele sfeer plaatsvond.

Vrijwel direct daarna is de politie begonnen met het onderzoeken van het incident. Er kwamen meerdere leden van het forensische onderzoeksteam ter plaatse. Ook kwam de recherche onderzoek doen en het drone-team kwam assisteren. Het onderzoek voltrok zich voornamelijk in de tuin.

Ook hebben de agenten nog een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek zal nog korte tijd duren.

Arnemuiden – Op de Langeweg in Arnemuiden heeft vanmiddag omstreeks 14.30 een ernstig ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval is de motorrijder overleden.

De hulpdiensten werden massaal opgeroepen voor een ongeval aan de Langeweg ter hoogte van Arnemuiden. In de bocht op de N665 de Langeweg in kruising met de Binnendijk kwamen een auto en motor in botsing met elkaar. Ook werden brandweer en traumahelikopter opgeroepen.

De opgeroepen traumahelikopter is ter plaatse gekomen om het ambulancepersoneel te ondersteunen, maar hulp mocht niet meer baten. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend gemaakt. Op de weg lagen grote brokstukken. Het slachtoffer is na alle hulp ter plaatse overleden.

Ook de auto liep flinke schade op. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.
De weg is naar verwachting nog tot 20:00 uur afgesloten voor politie onderzoek.
Ook kwam de politiehelikopter overvliegen. Vanuit de helikopter werden luchtfoto’s van het ongeval gemaakt.

De helikopter landde daarna op de N665 om de foto’s te kunnen overhandigen aan team verkeer die ter plaatse onderzoek verrichte.

Niet veel later kwam ook de VOA (verkeersongevallen analyse) ter plaatse. Deze zullen de laatste onderzoeken nog verrichten.
De politie heeft de familie van het slachtoffer ingelicht.

Vlissingen – De hulpdiensten waaronder een traumahelikopter zijn in de vroege morgen van vrijdag uitgerukt voor een melding van een mogelijk schietincident aan de Adriaen van de Vennestraat te Vlissingen.

De politie meldt dat er nabij een woning een overleden man is aangetroffen. Deze is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie is direct een onderzoek gestart in en rondom de woning. De straat is groot gedeelte afgezet.

Inmiddels is deze zaak een TGO geworden (Team Grootschalige Opsporing) dit rechercheteam doet het verdere onderzoek.

De man is in een brandgang aan de Adriaen van de Vennestraat gevonden. De politie onderzoekt de identiteit van de man en de oorzaak van zijn overlijden. Hebt u tips over het incident? Bel 0900-8844.

Het is niet de eerste keer deze week dat er een persoon onder verdachte omstandigheden is overleden. Maandag was er in Biggekerke ook een man om het leven gebracht.Maandag was er in Biggekerke ook een man om het leven gebracht. Dit gebeurde in een relationele sfeer.

Kruiningen – Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagavond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij met zijn vrachtwagen vol uien kantelde in de sloot.

De melding kwam binnen omstreeks 19:25 uur. Een ambulance, tankautospuit en hulpverleningsvoertuig van de brandweer rukten, tevens als de politie met spoed uit naar de Oomshoekseweg. Volgens meerdere omstanders stond er op de weg al een andere vrachtwagen. Deze nam drie kwart van de weg in beslag.

Nadat de chauffeur een inschattingsfout maakte belandde hij tijdens het passeren van de parkeerde vrachtwagen in de sloot. Een kraanbedrijf uit Kruiningen zal de vrachtwagen bergen.

De trailer van de vrachtwagen heeft veel schade. De assen staan helemaal krom. De brandweer heeft uiteindelijk het ambulancepersoneel ondersteund door de deur van de vrachtwagen open te houden en de chauffeur uit de cabine te krijgen. De berging zal nog enige tijd in beslag nemen.

Ten tijde van het ongeval is de weg afgesloten voor verkeer. De chauffeur was niet onder invloed van alcohol, en overtrad niet zijn rij en rusttijden aldus de politie