Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

De tijd gaat toch snel! We zijn in het jaaroverzicht al weer aangekomen in de maand oktober!

De maand oktober wil ik beginnen met een steekpartij in Vlissingen. Hierbij is een vluchtende man aangehouden door het ondersteuningsteam van de politie. Dat gebeurde op 6 oktober.

Vlissingen – De politie is woensdagmiddag met grote aantallen opzoek gegaan naar een man die verdacht werdt van een steek incident in de Van Der Swalmestraat in Vlissingen.

Er is 1 gewonde naar het ziekenhuis afgevoerd. Het mes is nog niet aangetroffen. Omdat de verdachte is gevlucht is er een burgernet bericht uitgestuurd. Ook een ondersteunings team van de politie is met spoed op het incident afgekomen. Op de kruising van de Begonialaan en de Hyacinthenlaan trof een eenheid van het OT de verdachte waarna deze is overmeesterd.

Agenten hebben in de omgeving gezocht naar een mes, maar niets aangetroffen. De verdachte is met spoed naar een cellencomplex vervoerd.

Meer foto’s: Ondersteunings team van de politie arresteert vluchtende man na steekincident in Vlissingen

Dan gaan we verder naar 9 oktober. Hier gebeurde een bijzonder iets wat men in Zeeland niet vaak ziet. Namelijk een man die met een honkbalknuppel op het dak van een huis staat in Geersdijk.

Geersdijk – De hulpdiensten zijn vrijdagavond met spoed opgeroepen voor een verwarde man.

Vrijdagavond rond 18.00 uur meldden omwonenden bij de politie dat er in de Barkey Wolfstraat in Geersdijk mogelijk ingebroken werd in een woning. Agenten gingen ter plaatse en troffen op het dak van de betreffende woning een man aan. De man sloeg met een honkbalknuppel om zich heen en vernielde dakpannen en ontluchtingspijpen die op het dak stonden.

Ook had de man een ruit ingeslagen om de woning binnen te komen. De agenten vroegen de man meerdere malen om naar beneden te komen, maar dit weigerde hij. Nadat de agenten ongeveer anderhalf uur met de man in gesprek waren geweest besloot hij dat het genoeg was geweest. Hij gooide de honkbalknuppel naar beneden en kwam zelf ook van het dak.

Eenmaal met zijn voeten op de grond werd de man, een 40-jarige inwoner van Zierikzee, aangehouden en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

De man is daar ingesloten en zit nu nog vast. Vandaag wordt hij verhoord. Tegen hem is aangifte gedaan van vernieling.

Middelburg – Een groentewinkel is zaterdagmorgen vroeg overvallen in de spanjaardstraat. Drie mannen sloegen op de vlucht.

Net na openingstijd werd de winkel overvallen door twee mannen van tussen de 30 en 35 jaar. Beide zijn licht getint en 1,75 meter lang met een beige regenjas en spijkerbroek.

Ze gingen weg in een grijze Opel Safira met een Belgisch kenteken. Politie was met man en macht op zoek naar de mannen, maar konden ze diezelfde morgen nog aanhouden aan de Bermweg in Oost-Souburg. Volgens de medewerkers duwden de overvallers hard om de kassa in de hoop dat de la open ging. Of er buit is gemaakt is niet bekend. De drie verdachten zijn ingesloten. Hun rol bij de overval wordt nog onderzocht.

Alle foto’s over de overval: Drie mannen tussen de 26 en 39 jaar aangehouden voor overval Middelburg; Politie zoekt nog getuige en geldlade

En als laatste behandelen we het artikel over een rolstoelfietser welke door omstanders uit het water is gehaald nadat hij in een sloot belandde.

Zaterdagochtend zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een persoon te water aan de Hansweertsestraatweg in Kruiningen.

Meerdere duikteams, brandweerteams, ambulances de politie en een mobiel medisch team per helikopter werden met spoed ter plaatse gevraagd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland belandde een fietser door nog onbekende oorzaak in de sloot. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een rolstoelfietser te gaan wie net uit het water was gehaald door omstanders, hierdoor hoefden opgeroepen duikploegen niet ingezet te worden en konden deze retour naar de kazerne.

Volgens omstanders was vanuit een boomgaard gegil te horen, zij zijn hierop gaan kijken en troffen de rolstoelfietser aan in de sloot. Na het inschakelen van de hulpdiensten zijn zij begonnen met de redding van de rolstoelfietser.