Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2021 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2021.

Veel kijk en leesplezier in ons jaaroverzicht!

Middelburg- Een auto is door een onbekende oorzaak in de gracht van Middelburg terecht gekomen.

Dat gebeurde achter de Houttuinen ter hoogte van het politiebureau. Een vrouw zou daar met haar auto in het water zijn belandt.

Doordat de auto aan het zinken was zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen maar werd al ter hoogte van Spijkenisse gecanceld. De vrouw kon het voertuig tijdig verlaten en naar de kant zwemmen. Hier is ze opgevangen door het ambulance personeel welke de vrouw hebben onderzocht.

Niet veel later zonk de auto naar de bodem van de gracht. De brandweer is uiteindelijk zonder handelen terug naar de kazerne gegaan. Een bergingsbedrijf kwam een half uur na de melding ter plaatse.

Ook de duikers en een tankautospuit evenals de officier van dienst brandweer, kwamen ter plaatse om het bergingsbedrijf te assisteren. Een duiker van de brandweer heeft spanbanden om de auto heen geplaatst zodat het bergingsbedrijf de auto kon bergen.

Alle foto’s: Vrouw belandt met auto in gracht Middelburg

En vijf jongere hebben een engel op hun schouder gehad nadat ze met een auto een bizar ongeluk hadden meegemaakt.

Want bij een eenzijdig ongeval is een persoon gewond geraakt. Ambulance en meerdere politie-eenheden zijn dinsdagavond uitgerukt voor een auto welke een flink ongeval had gehad.

De auto waarin meerdere personen zaten, was door een onbekende oorzaak tegen een boom geknald. Vervolgens is de auto achter de bomen ongeveer twintig meter verder tot stilstand gekomen.

Door een wonder is er slechts een persoon gewond geraakt. De auto is bij het ongeval over de kop gevolgen en heeft meermaals rond getold. Uiteindelijk is de auto in een weiland tot stilstand gekomen.

De wrakstukken lagen over de hele weg en weiland verspreid. Zo raakte de auto een wiel kwijt, en waren deuren verwrongen. Ook waren alle airbags uitgeklapt.

De berger heeft de auto uit het weiland door de sloot getakeld. Alle betrokkende zijn verhoord door de politie. Over de exacte oorzaak kon de politie nog niets zeggen.

Alle foto’s: Auto belandt na bizar ongeval in weiland in Serooskerke

En het flexteam van de politie is in Vlissingen ingezet na een steekpartij.

Bij een steekpartij aan de Bloemenlaan is woensdagavond iemand gewond geraakt. Voor de medische verzorging van het slachtoffer is ook een traumahelikopter opgeroepen.

De politie was massaal ter plaatse en had de omgeving van het incident afgezet. De opgeroepen traumahelikopter kon al vrij snel weer terugkeren naar de basis. Ambulancemedewerkers waren bezig met de verzorging van ten minsten één gewonde. Deze is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het Flexteam van de politie kwamen ter plaatse om de verdachte aan te houden. Het vermoeden bestond dat de verdachte nog in de woning zou zijn. Nadat de deur geforceerd was, bleek de verdachte niet meer in de woning aanwezig te wezen.Bij de inval assisteerde ook de hondenbeleid.

Het flexteam schaalde daarna snel af. Er zal nog onderzoek plaatsvinden naar de steekpartij.

Alle foto’s: Flexteam ingezet na steekpartij in Vlissingen

En een vrouw raakte zwaargewond na een eenzijdig ongeval op de Prelaatweg in Aagtekerke.

Aan de Prelaatweg in Aagtekerke is bij een eenzijdig ongeval een inzittende gewond geraakt.

De auto kwam door onbekende reden tot stilstand tegen de boom. De persoon in de auto raakte hierbij zwaar gewond. Meerdere ambulances, brandweer en politie kwamen ter plaatse.

Ook werd het mobiel medisch team per auto opgeroepen. Deze zijn naar de Schietbaan in Middelburg gereden om op de ambulance te wachten. Over de oorzaak is nog weinig bekend. Het slachtoffer is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam.

De prelaatweg is afgesloten voor verkeer. De politie en verkeersongevallen analyse gaat ter plaatse onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

En als laatste een grote uitslaande brand in een landbouwschuur bij Geersdijk.

Geersdijk – Aan de Stekeldijk in Geersdijk is zaterdagavond  brand uitgebroken in een landbouwschuur gevuld met uien. Inmiddels heeft de brandweer opgeschaald naar een grote brand. Bij de brand komt veel rook vrij. Tijdens het uitbreken van de brand was er niemand aanwezig in de loods, zo laat de veiligheidsregio Zeeland weten.

Naast uien staan er in de schuur ook landbouwvoertuigen geparkeerd. Meerdere blusvoertuigen zijn onderweg om de brand te bestrijden. Om te beschikken over voldoende bluswater zijn er ook waterwagens en een groot watertransport opgeroepen.

Hulpdiensten hebben de omgeving van de brand afgezet. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

Compleet item: Grote uitslaande brand in landbouwloods Kats