Hulpdiensten rukken massaal uit voor ernstig ongeval op N673 bij Kruiningen

Kruiningen – De hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt voor een ongeval op de Zanddijk in Kruiningen.

De melding kwam omstreeks 16:51 uur vanaf de N673 ter hoogte van Kruiningen. Meerdere ambulances, politie, brandweer-eenheden en een traumahelikopter rukte uit. Ter plaatse bleek dat er op de rotonde ter hoogte van de carpool de Nishoek een auto van het taluut af te zijn gereden. Bij deze botsing heeft de auto ook een lantaarnpaal krom gereden.

Ongeveer 20 minuten na melding landde de traumahelikopter nabij het incident. De auto eindigde na het eenzijdige ongeval tegen een boom. Omdat de inzittende van de auto bekneld zat, heeft de brandweer het slachtoffer moeten bevrijden door middel van het voertuig open te knippen. Van de auto liep forse schade op. Er bleef niet veel van de auto over.

Over de oorzaak van het ernstig ongeval is nog niets bekend. De bestuurder raakte zwaargewond. De bijrijder raakte eveneens zwaargewond. Na ruim een 1,5 uur is het de hulpdiensten gelukt om het beknelde slachtoffer uit de auto te krijgen. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De traumahelikopter kon toen retour naar Rotterdam. Ten tijde van het ongeval heeft de logistieke groep van de brandweer voor eten gezorgt.

Jelte Poppe

Redacteur