Beste lezers van 112Midden-Zeeland.

De laatste dag van 2020 is aangebroken.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2020.

Hieronder vind u de laatste hoogtepunten van de maand December.

We wensen al onze lezers een gezond en leuk 2021 namens het team van 112Midden-Zeeland.nl

Veel lees en kijkplezier in onze laatste hoogtepunt.

Boot gekapseisd in haven van Yerseke

3-12-2020:

Yerseke – Donderdagavond is de brandweer uitgerukt voor een niet alledaagse melding.

Bij de meldkamer kwam er donderdagavond omstreeks 20:28 uur een melding binnen van een zinkende kotter in de haven van Yerseke. Bij aankomst bleek een kottersboot genaamd BRU-11 al half aan het zinken is. De brandweer probeert met macht en man de boot te redden door grote pompen op de boot te plaatsen. Deze moeten er voor zorgen dat het water uit de boot gaat, en de boot niet zinkt. Deze reddingsactie mocht helaas niet slagen. Rond 21:05 uur is de boot gekapseisd. De boot ligt half tegen de meerpalen aan. Toen de boot kapseisde was er nog één persoon aan boord. De havenmeester heeft deze met zijn boot van boord gehaald.

Hulpdiensten massaal opgeroepen voor een ongeval met 4 auto’s op de A58

05-12-2020:

Oost – Souburg – Op de A58 ter hoogte van Souburg heeft vrijdag middag omstreeks 16:55 uur een ongeval plaatsgevonden. Diverse hulpdiensten werden omstreeks 16:58 opgeroepen. Zo kwamen de ambulance, brandweer en politie ter plaatse.

Ter plaatse bleken er 4 auto’s op elkaar te zijn gereden op de A58. De koninklijke marechaussee heeft een afzetting verzorgd en even later een aantal betrokkenen van de snelweg vervoerd. Een rijstrook bleef geopend en het verkeer moest langzamer gaan rijden. Het aantal slachtoffers is niet bekend. Bij sommige auto’s ontstond flinke schade. De brandweer hoefde geen redgereedschap te gebruiken. Het tweede blusvoertuig en de Hulpverlenings Container bleken al snel niet meer nodig.

Bestelbus raakt door onbekende oorzaak te water op de Kotter in Arnemuiden

05-12-2020:

Arnemuiden – Zaterdagavond omstreeks 19:40 uur is er een melding binnengekomen van een bestelbus die te water was geraakt aan de Kotter in Arnemuiden.

Hierop werden de brandweer, politie en ambulance dienst met spoed opgeroepen.

Ter plaatse bleek het te gaan om een bestelbus die van een taluut was gereden en vervolgens met zijn neus in het water tot stilstand was gekomen. Dit gebeurde op de T-splitsing Kotter met de Bazaanschuit.  De brandweer kon al snel weer terugkeren. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt bij het incident. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Weer rellen in Vlissingen; één aanhouding

17-12-2020:

Vlissingen – De derde dag op rij is het weer onrustig in Vlissingen.

Woensdagavond was het weer onrustig in het centrum van Vlissingen. Jongeren trokken er op uit om te rellen. Hierbij zijn meerdere aanhoudingen verricht. De jongeren waren vooral actief in het centrum van Vlissingen, en op het stadhuisplein. Hier is ook een aanhouding verricht. Bij het zien van de politie, rende de jongeren massaal weg. Het is al de derde dag op rij dat jongeren er op uittrekken om te rellen. Maandagavond was het ook al onrustig in Vlissingen. Hier werd o.a. de ruit van het gemeentehuis van Vlissingen vernield. Dinsdagavond waren de jongeren actief in Oost-Souburg. Hier werd een container met afval in de brand gestoken en diverse ruiten vernield. In Oost-Souburg zijn ook twee aanhoudingen verricht en 10 boetes uitgedeeld.

Auto belandt op zijkant na eenzijdig ongeval in Meliskerke

26-12-2020:

Meliskerke – Zaterdagmiddag om 13:15 uur is er een melding gemaakt van een ongeval met letsel aan de Mariekerkseweg in Meliskerke, de politie en een ambulance werden hiervoor met spoed ter plaatse gevraagd.

Ter plaatse bleek er een auto door nog onbekende oorzaak, in het midden van de weg, op de zijkant te liggen. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Bij het ongeval zijn geen gewonde gevallen. De weg tussen Meliskerke en Grijpskerke is ten tijde van het ongeval gedeeltelijk afgesloten geweest. Het verkeer kon passeren over het naast gelegen fietspad. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De automobilist had de auto nog maar drie maanden in bezit. Vermoedelijk verloor de bestuurder de macht kwijt over de auto. Hierdoor kwam deze in de bomen terecht. Ook maakte de auto nog een koprol over de weg, waarna ze op de zijkant tot stilstand kwam.

Hulpdiensten rukken massaal uit voor ernstig ongeval op N673 bij Kruiningen

30-12-2020:

Kruiningen – De hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt voor een ongeval op de Zanddijk in Kruiningen.

De melding kwam omstreeks 16:51 uur vanaf de N673 ter hoogte van Kruiningen. Meerdere ambulances, politie, brandweer-eenheden en een traumahelikopter rukte uit. Ter plaatse bleek dat er op de rotonde ter hoogte van de carpool de Nishoek een auto van het taluut af te zijn gereden. Bij deze botsing heeft de auto ook een lantaarnpaal krom gereden.

Ongeveer 20 minuten na melding landde de traumahelikopter nabij het incident. De auto eindigde na het eenzijdige ongeval tegen een boom. Omdat de inzittende van de auto bekneld zat, heeft de brandweer het slachtoffer moeten bevrijden door middel van het voertuig open te knippen. Van de auto liep forse schade op. Er bleef niet veel van de auto over.

Over de oorzaak van het ernstig ongeval is nog niets bekend. De bestuurder raakte zwaargewond. De bijrijder raakte eveneens zwaargewond. Na ruim een 1,5 uur is het de hulpdiensten gelukt om het beknelde slachtoffer uit de auto te krijgen. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De traumahelikopter kon toen retour naar Rotterdam. Ten tijde van het ongeval heeft de logistieke groep van de brandweer voor eten gezorgt.

Jelte Poppe

Redacteur