Drie jongens van 14 en 15 jaar oud aangehouden voor verdenking van brandstichting bij autogarage Goes

Item door:

Jelte Poppe

Redacteur
Goes – De politie heeft vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei drie jongens aangehouden voor de grote brand bij een voormalige garage aan de Marconistraat.

De brand, die werd ontdekt op 6 mei rond 3.00 uur toen de vlammen al uit het dak kwamen, ontwikkelde zich tot een zeer grote uitslaande brand met veel rookontwikkeling. De brandweer bestreed de brand met groot materieel. Rond 5.15 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Politie en justitie startte daarna met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand. Al snel ontstond het vermoeden dat de brand was aangestoken. Na het nodige onderzoek werd vrijdag 28 mei een 14-jarige jongen uit de gemeente Goes uitgenodigd op het politiebureau in zijn woonplaats. Hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongen is vrijdag verhoord en diezelfde middag in verzekering gesteld.

Zaterdagmorgen werd een 15-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Zaterdagmiddag volgde de arrestatie van een derde verdachte, namelijk een 15-jarige jongen uit de gemeente Goes. Zij worden ook verdacht van brandstichting. Deze twee jongens hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd en zijn in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van de jongens wordt het drietal thuis in verzekering gesteld, waarbij zij het huis niet mogen verlaten. Tevens zijn hun beperkende maatregelen opgelegd, waarbij zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat en de politie. Maandag a.s. wordt het drietal voor de rechter-commissaris geleid.