Colijnsplaat van dinsdag tot woensdag zonder drinkwater door onderhoud

Colijnsplaat – De inwoners van Colijnsplaat zitten op de nacht van dinsdag 29 januari op woensdag 30 januari zonder water door werkzaamheden van het DNWG.

Door de geplande werkzaamheden wordt tijdelijk het drinkwater afgesloten. Het drinkwater wordt rond 23:45 uur afgesloten. Dit zal tot ongeveer 4:00 uur duren. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn zal DNWG de kraan eerder opendraaien. DNWG adviseert mensen om voor de nacht een voorraad drinkwater te tappen en vervolgens alle kranen goed dicht te draaien. Ook vraagt de DNWG geen kranen open te draaien tijdens de werkzaamheden. Ook wordt afgeraden om wasmachine’s aan te zetten tijdens de werkzaamheden.

Bruin water

Als er weer water beschikbaar is, is het mogelijk dat er bruin water uit de kraan komt. Bruin water is kraanwater dat niet helder van kleur is. Dit water kunt u gewoon drinken. De kleur komt door ijzer- en eventueel mangaandeeltjes uit de leidingen. Deze mineralen zitten ook in helder water en hebben zich eerder afgezet in het leidingnet. Ze kunnen loskomen als de stroomrichting of snelheid plotseling verandert.

Andere werkzaamheden op Noord-Beveland

DNWG voert over heel Noord-Beveland werkzaamheden uit. Als DNWG in de buurt aan het werk is, kan het voorkomen dat er bruin water uit de kraan komt of dat er minder waterdruk is. DNWG adviseert hen om op werkdagen overdag geen (witte) was te draaien. Voordat u ’s avonds of ’s nachts een was aanzet, even controleren of het water is om te voorkomen dat er vlekken in de was kunnen komen.

Contact

Als u vragen hebt over het project, kunt u een kijkje nemen op de site van DNWG.