Brandweer oefent rampscenario bij tankstation in Rilland

Rilland – Op maandagavond 8 oktober heeft de brandweer een grootschalige rampoefening gehouden bij het Shell tankstation in Rilland.

Rond 19:10 uur zijn een blusvoertuig van brandweer Rilland en het hulpverleningsvoertuig van brandweer Kruiningen gealarmeerd. Een tijdje daarna zijn de blusvoertuigen van brandweer Krabbendijke en brandweer Kruiningen gealarmeerd.

Een verrijker was in aanrijding gekomen met een tankauto die brandstof stond te lossen bij het tankstation. Door de aanrijding was de tank van de tankwagen lek geraakt en in brand geraakt. De bestuurster van de verrijker heeft hierdoor brandwonden opgelopen.

Vervolgens kwam een personenauto het tankstation opgereden. De bestuurder van de personenauto zag de lekkende brandstof over het hoofd en raakte in de slip, waardoor de bestuurder van de personenauto in de stress raakte. Hij maakte een onverwachte manoeuvre en reed tegen de pomp aan. De personenauto raakte op de kant en vloog ook in brand.

Een andere man was zijn auto aan het wassen in een nabij gelegen wasstraat. Toen hij klaar met wassen was, wilde hij de wasstraat uitrijden. Toen de man de wasstraat uit wilde rijden, bleek dat er een bestelbus voor de wasstraat geparkeerd stond van een hulpverlener. De man zag de branden en wilde de wasstraat achteruit verlaten. Dat ging mis en hij reed tegen de zijmuur van de wasstraat aan. Daar stond een man brandstof te tanken. Door de aanrijding vloog het bijgebouw ook in brand. Boven in het gebouw zaten nog minstens twee personen die niet meer naar beneden konden vanwege de brand.

De brandweer Rilland heeft de gekantelde personenauto geblust en vervolgens het slachtoffer uit het voertuig geknipt. De brandweer van Krabbendijke hebben de tankwagen geblust en vervolgens het lek gedicht. Brandweer Kruiningen heeft zich over het voertuig in de wasstraat ontfermd.