Zwaargewonde na ongeval in Hoedekenskerke; auto belandt op zijkant

Hoedekenskerke – Maandagochtend rond half tien heeft op de Molenstraat in Hoedekenskerke een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

Drie auto’s raakten hierbij beschadigd. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage botste een automobilist eerst op een geparkeerde auto en kwam hierdoor op de verkeerde weghelft terecht. 

Hier kwam een tegenligger aan waarna een tweede aanrijding niet voorkomen kon worden. De tegenligger, een vrouwelijke bestuurder raakte hierbij lichtgewond en hoefde na behandeling ter plaatse door ambulancepersoneel, niet naar een ziekenhuis vervoerd worden.  De andere automobilist belandde door de klap van het ongeval met zijn auto op zijn kant en moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. De man raakte zwaargewond door de aanrijding.

Een opgeroepen mobiel medisch team per traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op een nabijgelegen voetbalveld. De arts van de helikopter is kort bij het slachtoffer in de ambulance geweest, waarna deze met spoed naar het ziekenhuis in Goes is vervoerd. Team Verkeer van de politie heeft ter plaatse kort onderzoek verricht. Een bergingsbedrijf heeft alle drie de voertuigen afgesleept. Tijdens de hulpverlening en afhandeling van het ongeval is de Molenstraat volledig afgesloten geweest.