Zeven aanhoudingen voor reeks autokraken langs Zeeuwse kust

Aagtekerke – De politie heeft donderdagmiddag 16 augustus zeven mensen aangehouden op verdenking van een reeks autokraken langs de Zeeuwse kust.

Op de Brouwerijweg in Aagtekerke zagen onderzoek doende agenten een camper rijden met valse kentekenplaten. Hierop werd besloten het voertuig aan de kant te zetten en te controleren. In de camping zaten acht personen waarvan drie minderjarigen en een baby. Zeven inzittenden werden aangehouden omdat zij hun identiteit niet konden aantonen, om dit te achterhalen is ook de Vreemdelingenpolitie ingeschakeld, de baby is overgedragen aan een zorginstantie.

Volgens de politie zijn de verdachten aangehouden op verdenking van diefstal, heling en mogelijke betrokkenheid met de vele autoinbraken in auto’s en campers langs de Zeeuwste kust. Het gaat volgens de politie om al zeker honderd inbraken, waarbij de buit in veel gevallen bestond uit goederen die zichtbaar aanwezig waren.

Tijdens de politieactie werd de Brouwerijweg in Aagtekerke afgezet. Twee verdachten zijn met een politieauto afgevoerd naar een politiebureau, de overige vijf verdachten bleven in de camper en zijn door agenten naar het politiebureau in Middelburg gebracht. Vandaag word onderzoek gedaan in de camper, die door de politie in beslag is genomen.