Zeiljacht strandt op droog liggende keien van de oostelijke dam van de Koopmanshaven in Vlissingen

Foto’s: KNRM Breskens

Vlissingen – De hulpdiensten zijn woensdagochtend omstreeks 8:30 uur opgeroepen nadat er een zeiljacht is gestrandt op een stel droog liggende keien van de oostelijke dam van de Koopmanshaven in Vlissingen.

De schipper van de zeilboot heeft contact opgenomen met de kustwacht over de situatie waarin zij verkeerde, daarop is besloten om de reddingsboot van de KNRM met spoed ter plaatse te sturen. De kustwacht meldde aan de bemanningsleden van de reddingsboot dat er een zeiljacht vast zit op de oostelijke dam bij de Vlissingse Koopmanshaven en dat de zeilers aardig in paniek zijn. Reddingboot Zeemanshoopz zet kort na alarmering koers richting Vlissingen.

Ter plaatse blijkt het zeiljacht al vrij droog bovenop de havendam te zitten. Door de geringe diepgang van de Zeemanshoop kan zij met de voorzijde bij het jacht komen en de twee in paniek geraakte zeilers evacueren. De zeiljacht is geborgen door een bergingsbedrijf. De KNRM heeft de slachtoffers, welke met de schrik vrij kwamen, overgedragen op een schip van Rijkswaterstaat.