Zeeuwse Week van de Veiligheid; Demonstratie bij brandweerkazerne Oostkapelle

Jelte Poppe

Redacteur

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet.

Dat is de motto van de Veiligheidsregio Zeeland. Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een woningbrand, wateroverlast na extreme regenval of een ongeval in een tunnel. Maar ook een ernstige griepgolf of een grootschalige uitval van ICT-systemen door bijvoorbeeld hackers kunnen ernstige gevolgen hebben.

Om de inwoners van Zeeland bewust te maken van de gevaren in onze regio, initieert Veiligheidsregio Zeeland van maandag 11 t/m zondag 17 oktober 2021 voor de 5e keer de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Aan de week doen diverse (veiligheids)organisaties in Zeeland mee.

Hier een overzicht wat er in de week van de veiligheid op de planning staat:

Maandag 11 oktober vind de opening van de week plaats in de Pop-up store om 13:00 uur. Ook wordt op deze dag de campagne van de politie afgetrapt met als thema “Doe wat met je life”. Ook wordt er in die week collecte gelopen voor de brandwondenstichting.

Dinsdag vinden op alle Albero scholen een ontruimingsoefening plaats.

De donderdag is er een thema-avond over veilig ondernemen.

Zaterdag is er om 11:00 uur een demonstratie op de brandweerpost van Oostkapelle. Dit is ook tevens een wervingscampagne voor de brandweer van Oostkapelle. Die zijn namelijk op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kom dus op zaterdag 16 oktober om 11:00 uur naar de rondweg Zeeduinsepoort. Daar zal bij de brandweerkazerne een demonstratie worden gegeven.
Ben je tevens geïnteresseerd in het brandweermanschap voor de brandweer van Oostkapelle? Voor meer informatie kan je mailen naar ploegleider.oostkapelle@vrzeeland.nl