Zeer grote brand in saunacomplex in hotel in Kamperland; 170 mensen geëvacueerd

Kamperland – In de vroege nacht van vrijdag 19 oktober is in het saunacomplex van hotel de Kamperduinen aan de Patrijzenlaan in Kamperland brand uitgebroken.

De eerste brandmelding kwam rond 00:31 uur binnen als automatisch brandalarm. Toen vanuit het hotel daadwerkelijk bevestigd werd dat er brand was is door de meldkamer direct opgeschaald naar een middel brand. Hierop is een extra blusvoertuig en later ook een hoogwerker opgeroepen.

Ongeveer een kwartier na de eerste melding is er opgeschaald naar grote brand: Een derde blusvoertuig, een hoogwerker, hoofd officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen kwamen op dat moment ter plaatse. Ook het hotel moest volledig ontruimd worden, 170 mensen zijn in veiligheid gebracht. Daarbij raakt niemand gewond.

Rond 01:20 uur werd er opgeschaald naar GRIP 1, in verband met de vele gasten die inmiddels op straat stonden, en door de forse brand die in het saunacomplex gewoed heeft, was er behoefte aan extra coördinatie. Ook werden rond 01:45 uur logistieke voorzieningen ingeschakeld.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Een onderzoek zal hierover mogelijk op een later moment meer duidelijkheid over kunnen geven.

Een medewerker uit de keuken hoorde het brandalarm maar zag of rook in eerste instantie geen rook of vuur. ”Ik ging snel naar boven naar mijn kamer of er misschien brand op mijn kamer was”. Dit bleek niet het geval te zijn. Twee van de drie sauna’s van het hotel gingen verloren door de brand.

Rond 3:05 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is aan het ventileren. Er staat rook door het gehele pand. De brandweer zal in het gebouw metingen verrichten.