Yersekenaar (56) bekeurd voor varen onder invloed

Door: Wesley Rijnhout

Yerseke – De politie heeft maandag 3 september op de Oosterschelde een 56-jarige inwoner uit Yerseke bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol en zonder vaarbewijs een snelle motorboot bestuurde.

Bij controle van de boot op de Oosterschelde zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid enkele flesjes bier naast de buitenboordmotor liggen. Uit de blaastetst bleek al dat de schipper alcohol had genuitiigd die waarschijnlijk boven de toegelaten grens van 0.8 promille lag. Door de ademanalyse werd dit bevestigd. Het definitieve promillage bedroeg namelijk 1.33 promille. Bij de controle bleek verder dat de schipper zijn vaarbevoegdheid had verloren voor een periode van negen maande en dus niet als schipper op een snelle motorboot mocht varen.

Dodemanskoord

De politie maakte naast het proces-verbaal voor varen onder invloed van alcohol en het varen zonder vaarbewijs ook proces-verbaal op voor het niet dragen van een dodemanskoord en en het niet aan boord hebben van een reddingsvest.