World Police & Fire Games 2022 komt naar Nederland

Foto: World Police & Fire Games

Rotterdam -De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen worden volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis in Nederland gehouden.

Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. De havenstad Rotterdam is tien dagen lang het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement.

Ruim 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 70 verschillende landen doen mee aan de WPFG2022. Zij zullen actief zijn in maar liefst 63 sportonderdelen, waaronder crossfit, atletiek, triatlon, crossfit, waterpolo, kitesurfen en de ultimate firefighte

De World Police & Fire Games 2022 zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor alle hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan

Vandaar het motto van de WPFG2022: ‘IN SPORT WE UNITE’

Het belooft voor zowel deelnemers als toeschouwers een geweldig spektakel te worden in de zomer van 2022. Kijk voor meer informatie op de website van The World Police & Fire Games 2022.