Woning en diverse goederen venielt door zwaar vuurwerk in Oost-Souburg

Item door:

Jelte Poppe

Redacteur

Oosr-Souburg – De politie is momenteel bezig met een buurtonderzoek naar aanleiding van het gooien van zwaar vuurwerk naar een woning in de Ahornstraat in Oost-Souburg woensdagavond.

Doordat het vuurwerk ontplofte raakten stoeptegels beschadigd, een raam ging kapot, tuinmeubilair werd weggeblazen en ook een geparkeerde personenauto liep schade op.

Omstreeks 23.00 uur op woensdagavond 26 mei kwam er een melding binnen bij de politie dat er een vuurwerkbom naar de woning was gegooid. De bewoners waren thuis op het moment van de explosie, maar gelukkig raakte niemand gewond.

De slachtoffers, die heel erg geschrokken zijn, hebben aangifte gedaan. Ook de eigenaar van de geparkeerde auto deed aangifte.

Na de melding gingen agenten snel ter plaatse. Zij troffen resten van zwaar vuurwerk aan bij de woning. Die zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. Een glaszetter is gewaarschuwd om het kapotte raam te repareren.

Om deze zaak snel te kunnen oplossen zoeken we getuigen en/of camerabeelden uit de omgeving. Hebt u rond 23.00 uur op woensdagavond 26 mei 2021 iets gezien of gehoord dat met deze melding te maken kan hebben, of hebt u informatie die de politie kan helpen om de dader of daders die verantwoordelijk is/zijn voor deze explosie op te sporen, dan wordt u verzocht contact op te nemen via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844)