Vrachtwagen vol uien kantelt in sloot Kruiningen

Johnno Rijnhout

Fotograaf

Jelte Poppe

Redacteur

Kruiningen – Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagavond afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij met zijn vrachtwagen vol uien kantelde in de sloot.

De melding kwam binnen omstreeks 19:25 uur. Een ambulance, tankautospuit en hulpverleningsvoertuig van de brandweer rukten, tevens als de politie met spoed uit naar de Oomshoekseweg. Volgens meerdere omstanders stond er op de weg al een andere vrachtwagen. Deze nam drie kwart van de weg in beslag.

Nadat de chauffeur een inschattingsfout maakte belandde hij tijdens het passeren van de parkeerde vrachtwagen in de sloot. Een kraanbedrijf uit Kruiningen zal de vrachtwagen bergen.

De trailer van de vrachtwagen heeft veel schade. De assen staan helemaal krom. De brandweer heeft uiteindelijk het ambulancepersoneel ondersteund door de deur van de vrachtwagen open te houden en de chauffeur uit de cabine te krijgen. De berging zal nog enige tijd in beslag nemen.

Ten tijde van het ongeval is de weg afgesloten voor verkeer. De chauffeur was niet onder invloed van alcohol, en overtrad niet zijn rij en rusttijden aldus de politie