Voortvluchtige man aangehouden in Kapelle na schietpartij in Goes

Goes – Zondagmorgen heeft er op de Leeuwerikenstraat in Goes een schietpartij plaatsgevonden. Volgens een woordvoerder van de politie blijkt dat er geschoten is met knalpatronen. De verdachte is gevlucht in een auto, is even later teruggekomen, en heeft opnieuw vanuit de auto geschoten. Agenten zijn daarop een klopjacht gestart naar de dader.

De dader vluchtte vervolgens naar Kapelle waar hij zichzelf enige tijd in een woning verschanste. Deze woning is door de politie lange tijd omsingeld geweest, en een politiehelikopter komende vanuit Amsterdam heeft een lange tijd boven de woning gehangen. Ook een Arrestatieteam werd opgeroepen.

Rond 12:30 uur kwam de man zelf ongewapend uit de woning, waarna hij zonder geweld door de politie werd aangehouden.

Voor zover nu bekend is er bij de schietpartij niemand gewond geraakt. Over de aanleiding van het incident is nog veel onduidelijk. Volgens een buurtbewoner gaat het vermoedelijk om een incident in de familiesfeer.

De recherche zal onderzoek doen naar het incident, onder andere in Goes in de Leeuwerikenstraat waar door de politie enkele waarschuwingsschoten werden gelost, dit is een standaardprocedure als er door de politie geschoten word.

Quinten Swager

Redacteur