Vier arrestaties na vernielingen aan auto’s in Goes

Goes – Afgelopen nacht zijn door de politie omstreeks 04.25 uur op de Heernisseweg vier jongemannen aangehouden ter zake de verdenking van openlijke geweldpleging.

Het viertal zou aan meerdere auto’s vernielingen hebben aangericht. Een van de gedupeerde eigenaren achtervolgde de fietsende vandalen en waarschuwde de politie. Het gaat om drie inwoners van Goes (17,17 en 18 jaar) en een 18-jarige man uit Nisse.

De politie kreeg omstreeks 04.05 uur een melding dat een groepje fietsers een spoor van vernielingen zou hebben aangericht aan geparkeerde auto’s. Ze reden op dat moment over de Beatrixlaan. De melder was een van de gedupeerden en reed achter de vandalen aan.Twee bikers zijn direct vanaf de Grote Marktstraat richting de Beatrixlaan gereden.  Het viertal was het laatst gesignaleerd op de Leliestraat. Terwijl zij stil stonden op de Heernisseweg zagen ze vier fietsers uit een brandgang komen. Ze keken schichtig om zich heen. Ze werden staande gehouden. De melder herkende het viertal als zijnde de vandalen waarna ze zijn aangehouden.

Er was een stoeptegel tegen de achterkant van de auto die geparkeerd stond op de Lewestraat  gegooid. Daardoor was de lak en de lichtunit beschadigd. Verder werden nog vernielingen aan auto’s geconstateerd op de Zomerweg, het Groenedaal, de Schalklaan en de Vogelzangsweg. Gedupeerden en getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.