Veroorzaker dodelijk ongeval in Goes dronk ruim vier keer te veel

Goesenaren betuigden medeleven en legden bloemen bij de plaats van het dodelijke ongeval.

Goes – De 19 jarige bestuurder uit Kloetinge die zondagnacht twee fietsers van het leven beroofde, had ruim vier keer teveel alcohol gedronken.

Dat meldt de politie op Twitter. Vlak na het ongeval moest de bestuurder op een voorselectieapparaat al blazen. Hieruit bleek al dat de bestuurder te veel gedronken had. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies de bestuurder 385 ug/l, waar de wettelijke limiet voor beginnende bestuurders 88 ug/l bedraagt. De man is hierop aangehouden en zit nog vast.

De 19-jarige man reed zondagnacht rond 04:20 uur twee fietsers aan bij het in Goes welbekende busstation ”Ockenburg”. Snel ter plaatse gekomen agenten schakelden nog hulp in maar deze konden niets meer voor de slachtoffers, een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië, overleden ter plekke.

Specialisten van de Verkeers Ongevallenanalyse(VOA) van de politie deden zondagochtend geruime tijd onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De resultaten hiervan zullen later meer duidelijkheid moeten geven over onder andere de snelheid die de bestuurder reed.