Vernieler van auto aangehouden dankzij alerte getuige in Middelburg

Middelburg – In de Vrijlandstraat in Middelburg werd een geparkeerde personenauto vernield. Een getuige zag dat een man tegen de auto trapte en de buitenspiegel beschadigde en belde direct de politie. Dankzij die alerte getuige kon de verdachte snel worden aangehouden.

De vernieling vond plaats omstreeks 22.10 uur. De getuige zag de vernieling gebeuren en sprak de verdachte aan. Deze bedreigde de getuige en ging er vervolgens vandoor. De politie werd gebeld en agenten gingen op zoek naar de verdachte. Het (opvallende) signalement van de man was doorgegeven aan de agenten.

Ter hoogte van het station zagen agenten de verdachte in de richting van het centrum rennen. Door een snelle reactie van collega’s die aan de andere kant van het stationstunneltje stonden kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij woensdag gehoord.

De verdachte betreft een 23-jarige inwoner van Vlissingen. Door de politie werden getuigenverklaringen en een aangifte van vernieling opgenomen.